Hallinto tietosuojaselosteet pääkuva

Navigaatiovalikko

Tietosuoja sisältö

Tietosuoja

Kunnassa henkilötietojen käsittely perustuu pääosin lainsäädäntöön tai henkilön suostumukseen.

Kunnan henkilötietojen käsittelyä säätelee EU:n tietosuoja-asetus (679/2016, GDPR) ja tietosuojalaki (1050/2018).

Jokaisella on tietosuoja-asetuksen mukaan oikeus

 • tarkastaa mitä tietoja hänestä on henkilörekistereissä
 • oikeus tietää kuka tietoja on käsitellyt
 • oikeus oikaista virheelliset henkilötiedot
 • oikeus tietojen poistamiseen
 • oikeus käsittelyn rajoittamiseen ja
 • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Tietosuoja-asetuksessa säädetään tarkemmin, mitä oikeudet tarkoittavat käytännössä ja millä edellytyksillä näitä oikeuksia voidaan käyttää.

Omien tietojesi tarkastusta voit pyytää lähettämällä kirjallisen yksilöidyn tietopyynnön Liperin kunnan tietosuojavastaavalle (Liperin kunta, tietosuojavastaava, Varolantie 3, 83100 Liperi). Tietopyynnöt on myös mahdollista tehdä sähköisen palvelun kautta. Ohjaamme tietojen tarkastus- tai korjauspyynnöt kunnan palvelualueiden henkilörekisterien yhteyshenkilöille.

Voit ilmoittaa myös havaitsemistasi tietoturvaloukkauksista tai -rikkomuksista sähköpostilla tietosuojavastaava(at)liperi.fi.

Lisätietoja ja neuvoja henkilötietojen käsittelystä kunnassa saat tietosuojavastaavalta ja tietosuojavaltuutetun sivuilta.

Liperin kunnan tietosuojavastaavana toimii tiedonhallintasuunnittelija Marika Miinalainen, p. 040 674 7642 ja varatietosuojavastaavana asianhallintasihteeri Arto Kuivalainen, p. 040 630 0763.

 

Tietosuojaselosteet

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Asiakirja- ja mediatiedostot

  Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Asiakirja- ja mediatiedostot

  Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Asiakirja- ja mediatiedostot

  Uutisen lisäys (ylläpito)

  angle-left Koronarokotusajan vaihtamisen liittyvät kysymykset jatkossa takaisinsoittopalvelulla

  Koronarokotusajan vaihtamisen liittyvät kysymykset jatkossa takaisinsoittopalvelulla

  Siun sote tiedottaa koronarokotusten tehosterokotuksen siirtämisestä. Annettua rokotusaikaa voi siirtää vain välttämättömän esteen vuoksi. Esimerkiksi kesälomamatka ei ole syy siirtää toisen rokotteen aikaa.

  Koronarokotuksen toinen rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Siun sote varaa ajan tehosterokotukseen valmiiksi ja se annetaan aina ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Toisen rokoteannoksen aikaa ei näin ollen voi varata verkkoajanvarauksen kautta.

  Jos toisen rokotteen rokotusaika on välttämätöntä siirtää esim. terveydellisistä syistä, pitää se tehdä puhelimitse. Kiireettömissä tapauksissa rokotusajan vaihtaminen tapahtuu soittamalla maanantaisin klo 9–11 takaisinsoittopalveluun numeroon 013 330 2131.

  Siun sote soittaa takaisinsoittopyynnön jättäneille saman viikon aikana ja keskustelee rokotusajan vaihtamisesta. Kiireettömiä rokotusajan vaihtoja ovat ajat, joihin on yli viikko aikaa. Takaisinsoittopalvelun kautta ajan 2. rokotukseen voivat varata myös henkilöt, jotka ovat muuttaneet Pohjois-Karjalaan tai oleskelevat maakunnassa yli kolmen kuukauden ajan ja ovat saaneet 1. rokotteen muualla.

  Kiireellisissä tapauksissa eli kun varattu rokotusaika on alle viikon päässä, voi rokotusajan vaihtaa koronarokotusten ajanvarauksen kautta maanantaina klo 8–9 numerossa 013 330 2131.

  Annettua rokotusaikaa voi siirtää vain välttämättömän esteen vuoksi. Esimerkiksi kesälomamatka ei ole syy siirtää toisen rokotteen aikaa. Tehosterokoteajan siirtäminen on hyvin vaikeaa, koska koronarokotteita on saatavilla rajallinen määrä.

  Rokotusajat on suunniteltu niin, että kaikki maakuntaan saapuvat rokotteet käytetään. Näin ollen uuden rokotusajan löytäminen siirretylle 2. rokotteelle on erittäin vaikeaa ja se hidastaa koronarokotusten etenemistä.

  12–15-vuotiaiden sekä tänä vuonna 16 vuotta täyttävien riskiryhmään kuuluvien koronarokotukset

  Siun sote on lähettänyt 24.6. sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville 12–15-vuotiaille postitse kirjeen koronarokotuksista ja rokotusajan varaamisesta. Vastaavanlainen kirje on lähetetty 2.7. myös vuonna 2005 syntyneille henkilöille, jotka eivät ole vielä täyttäneet 16 vuotta ja kuuluvat sairautensa perusteella riskiryhmään. Kirjeet on lähetetty Siun soten asiakas- ja potilastietojärjestelmässä olevien tietojen perustella.

  16 vuotta täyttäneet voivat varata koronarokotusajan verkkoajanvarauksen kautta.

  Mikäli henkilö kuuluu riskiryhmään, mutta kirjettä ei ole tullut, voi koronarokotusaikaa tiedustella arkisin 5.–14.7. klo 10–15.30 numerosta 050 516 5864.

  Lasten koronarokotusten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät. Lisätietoa lasten koronarokotuksista voi lukea THL:n sivuilta: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista.

  Jos epäilet koronavirustartuntaa

  Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli.

  Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulla on lieviäkään oireita.

  Ota yhteyttä ja varaa aika koronatestiin näin:

  1. Tee koronavirustaudin Omaolo-oirearvio ja varaa aika koronavirustestiin netissä: www.omaolo.fi.
  2. Jos et voi käyttää nettiä, soita omalle terveysasemallesi tai Päivystysapuun 116117. Soita aina ennen terveysasemalle tai yhteispäivystykseen saapumista!
   • Katso terveysasemien yhteystiedot
   • Varaudu siihen, että sinut saatetaan ohjata toiselle terveysasemalle ns. infektiovastaanotolle, jos sairastat infektiotautia tai kyse on koronavirustestin ottamisesta. Saat ohjeet puhelimessa omalta terveysasemaltasi. Infektiovastaanotot toimivat Liperissä, Kiteellä, Kontiolahdella, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa sekä Joensuussa Siilaisen terveysaseman yhteydessä. 
  Rokoteruisku hoitajan kädessä

  Yhteystiedot

  Henkilökuva

  Marika Miinalainen

  Tiedonhallintasuunnittelija
   040 674 7642
  marika.miinalainen@liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  Terttu Sarkkinen

  Hallintopäällikkö
   040 761 1055
  terttu.sarkkinen@liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  SOME painikkeet

  Sivu arviointi ja palaute