Tiekunnat

Navigaatiovalikko

Tiekunnat sisältö

Tiekunnat

Tiekuntien ylläpitämät yksityistiet ovat tärkeä osa tieverkkoa.

Suomessa on noin 75 000 tiekuntaa, jotka ylläpitävät yksityisteitä. Yksityisteitä on yhteensä noin 350 000 kilometriä, josta noin 90 000 kilometriä palvelee vakituista asutusta.

Tiekunnan kokous

Tiekunnan kokous on pidettävä vähintään joka neljäs vuosi, mutta tilit on laadittava vuosittain. 

Kokouksen kutsuu koolle hoitokunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai toimitsijamies. Kutsu on lähetettävä tai siitä on ilmoitettava paikkakunnalla ilmestyvässä lehdessä vähintään 14 päivää ennen kokousta. Kutsussa ja lehti-ilmoituksessa on mainittava, missä maksuunpanoluettelo on nähtävillä ja mitä merkittäviä asioita kokouksessa käsitellään.

 

 

Tiekunnat katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kirkonkylän koulun investointiin ja tievalaistuksen uusintaan myönnettiin vihreää rahoitusta

Liperin kirkonkylän koulun investointiin ja tievalaistuksen uusintaan myönnettiin vihreää rahoitusta

Vihreää rahoitusta voidaan myöntää investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia.

Liperin kunta kilpailutti joulukuussa 2021 kolmen miljoonan euron talousarviolainan, joka oli kohdistettu kirkonkylän koulun rahoittamiseen. Edullisimman lainatarjouksen jätti Kuntarahoitus. Hankkeelle myönnettiin vihreää rahoitusta.

Myös kirkonkylän katuvaloja uusittiin vuoden 2021 aikana vihreän rahoituksen energiansäästöhankkeena. Ruuskan alueelle hankittiin 66 led-valaisinta pystytysrakenteineen leasingrahoituksella ja näin pystyttiin kerralla uusimaan huomattavasti enemmän valaisimia normaaliin uusimistahtiin verrattuna.

Nopeampi uusiminen tuo myös energiasäästön nopeammin ja säästyvillä euroilla pystytään kattamaan leasingkauden kuukausimaksut. Loppujen vanhojen katuvalaisimien uusimista jatketaan samalla mallilla vuonna 2022.

Vihreää rahoitusta voidaan myöntää investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Rahoitettavien hankkeiden on kuuluttava johonkin Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen viitekehyksen osa-alueista, joita ovat uusiutuva energia, julkinen liikenne, kestävä rakentaminen, vedenpuhdistus ja jätevesien käsittely, energiatehokkuus, jätteenkäsittely sekä ympäristönhallinta ja luonnonsuojelu. Hankkeiden soveltuvuuden vihreän rahoituksen viitekehyksen ehtoihin arvioi puolueeton ympäristöasiantuntijoista koostuva arviointiryhmä.

Liperin kunnan ensimmäinen hanke, johon vihreää rahoitusta myönnettiin, oli Ylämyllyn koulun Patteriston yksikkö.

Lisätietoja Kuntaliiton vihreästä rahoituksesta www.kuntarahoitus.fi/palvelut/vihrea-rahoitus

Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen logo

Liperin kirkonkylän koulukeskus ilmakuvana, etualalla urheilukentät

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute