Navigaatiovalikko

Tapahtumat Liperissä sisältö

Tapahtumat Liperissä

Tervetuloa tutustumaan Liperin kunnan tapahtumiin! Käytössämme on koko maakunnan kattava tapahtumakalenteri. Tällä sivulla näet nostona tapahtumakalenterin Liperin kunnan tapahtumat.

Allaolevasta linkistä pääset tutustumaan koko Pohjois-Karjalan tapahtumiin.

Ohjeet tapahtumajärjestäjille

Eri yhdistykset, järjestöt ja toimijat voivat luoda omat tunnuksensa tapahtumakalenteriin. Käyttö on maksutonta.

Ennen yritys- tai yhdistystilin luomista käyttäjän tulee luoda ensin käyttäjätili. Käyttäjätilin kautta yritykselle tai yhdistykselle voi lisätä myöhemmin ylläpitäjiä lisää.

Alla olevissa ohjeissa käydään läpi tilien perustaminen ja tapahtuman luonti. Lisätietoja kalenterista ja sen käytöstä voit kysyä viestinnän suunnittelijalta!

Tapahtumakalenterin esittely (pdf)

Näin luot käyttäjätilin (video)

Näin luot yritys- tai yhdistystilin (video)

Näin luot tapahtuman

Tapahtumat Liperissä widget

Sisältöjulkaisija

angle-left Päiväkino: Schindlerin lista

Päiväkino: Schindlerin lista

AIKA
21.10.2020 klo: 11.00
PAIKKA
Penttilä-sali, Koulukuja 1, Liperi

Liperin SPR:N keittämät kahvit  klo 10.30 (3€). Elokuviin vapaa pääsy.

 

Steven Spielbergin ohjaama Schindlerin lista perustuu Thomas Keneallyn romaaniin ”Schindler’s Ark”. Elokuva kertoo saksalaisesta yrittäjästä Oskar Schindleristä, joka toimii läheisessä yhteistyössä natsihallinnon kanssa, mutta pelastaa samanaikaisesti kuolemalta yli tuhat puolanjuutalaista ottamalla heidät työhön tehtaaseensa.

Oskar Schindler ei ole tavanomainen sankari, sillä hän oli nautiskelija, naisten mies, uhkapeluri ja jopa juoppo, mutta hänellä oli silmää elämälle – omansa lisäksi myös muiden. Se ei ollut Kolmannessa valtakunnassa tavallista.

Menestysohjaaja Steven Spielbergin  huippuohjauksena  pidettävä Schindlerin lista oli ehdolla peräti 12 Oscar-palkintoon, joista seitsemän myönnettiin: ne olivat paras elokuva, ohjaus, sovitettu käsikirjoitus, lavastus / kuvasuunnittelu, leikkaus, musiikki ja kuvaus. Kuvauksen erikoisuutena on se, että elokuva on mustavalkoinen lukuunottamatta esi- ja loppunäytöstä ja muutamia värin erikoistehosteena käytettyjä välähdyksiä kuten pikkutytön punainen takki, Schindlerin kultasormus ja kynttilänliekki. Valinta on kiintoisa siitäkin näkökulmasta, että elokuva ei perustu niinkään yhtenäiselle draamalliselle jatkuvuudelle, vaan muodostuu erinäisistä tapahtumasarjoista, pienistä kokonaisuuksista.

Silti kolmituntinen elokuva ei ole pitkäveteinen, päinvastoin. Schindlerin voittoa tuottava toiminta natsihulluudessa huijauksineen ja bluffeineen kerrotaan upeasti. Yksi näistä kohtauksista on huima kertomus siitä, kuinka Schindler pelastaa työntekijänsä Auschwitzin porteilta.

Elokuvan kesto 3 tuntia

Yhteystiedot

Maija Palojärvi

Viestinnän suunnittelija
 040 095 7619
maija.palojarvi@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute