Navigaatiovalikko

Ystävyyskunnat sisältö

Ystävyyskunnat

Liperin kunnalla on kuusi ystävyyskuntaa.

Ystävyyskuntasuhteiden solmiminen on kuntien vanhin kansainvälisen toiminnan muoto. Ystävyyskuntasuhteita on solmittu kansojen yhteyksien ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi. Tavoitteena on edistää ja tukea ystävyyssuhteiden luomista kouluihin, yhdistyksiin, järjestöihin ja poliittisiin puolueisiin. 

Liperillä on kuusi ystävyyskuntaa: ruotsalainen Orsa, virolainen Saku, norjalainen Rendalen, tanskalainen Aalborg, saksalainen Büchen ja Venäjällä, Karjalan tasavallassa Äänisjärven piirihallintoon kuuluva Soutjärven vepsäläiskylä. 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointilautakunnan toukokuun kokouksessa nuorten asiaa

Hyvinvointilautakunnan toukokuun kokouksessa nuorten asiaa

Hyvinvointilautakunnan 9.5. kokouksen esityslistalla ovat muun muassa nuorisotoimen, liikuntatoimen ja kulttuuritoimen vuosiavustukset, sekä nuorilta tulleita aloitteita.

Nuorisovaltuusto on esittänyt hyvinvointilautakunnan tapaamisessa, että jatkossa hyvinvointilautakunnan kokouksiin voisi osallistua myös nuorisovaltuuston edustaja. Tämä lisäisi osaltaan kuntalaisten ja etenkin nuorempien kuntalaisten osallisuutta päätöksentekoon. Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja esittää, että nuorisovaltuusto voi nimetä edustajan hyvinvointilautakuntaan 1.9.2019 alkaen.

Nuoret ovat aktivoituneet myös muilla tavoin. 25.3.2019 jätetyssä aloitteessa Liperin nuorisotalon nuoret toivoivat Liperin nuorisotalolla käyville sekä muille Liperin kirkonkylällä harrastaville nuorille kuljetusta arki-iltaisin kirkonkylältä Viinijärvelle. Esityksenä on, että nuorten tekemän aloitteen mukainen kuljetuskokeilu käynnistyisi ja jatkuisi vuoden 2019 loppuun, minkä jälkeen toiminnan jatko arvioidaan uudestaan.

Esityslistalla on myös ehdotus varhaiskasvatuksen väliaikaisesta organisaatiomuutoksesta. Henkilökunnalta on tullut toive lähiesimiestyön vahvistamisesta ja samoin esimiehet ovat esittäneet toiveen tehtävien uudelleenjärjestelystä. Väliaikaista organisaatiomuutosta ja varhaiskasvatuksen vastaavien uutta tehtävänjakoa esitetään ajalle 1.6.2019–31.5.2020.

Koko esityslistan voit lukea Dynasty-palvelusta, jossa kokouksen jälkeen tarkastettu pöytäkirja on myös nähtävillä.

 

Puheenjohtajan nuija pöydällä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute