Uutiset pääkuva

Navigation Menu

Innehållspresentatör

angle-left Lasten ruoka-aineallergioiden ilmoittaminen seuraavaa lukuvuotta varten

Lasten ruoka-aineallergioiden ilmoittaminen seuraavaa lukuvuotta varten

Ensi syksynä alamme noudattaa kansallista allergiaohjelmaa myös Liperissä Ylämyllyn alueella. Jatkossa neuvolan terveydenhoitaja tai lääkäri arvioivat ja varmistavat erityisruokavalion aloittamisen ja ruokavalion jatkamisen tarpeellisuuden kunkin lukuvuoden aikana.

Allergialistat uusitaan syyskuun alkuun mennessä, joten kevään ja kesän aikana keittiölle tarvitaan uudet allergialaput jokaiselta lapselta, jotka tarvitsevat erityisruokavaliota. Jos lukuvuoden aikana lapsesi ruokavalioon tulee muutoksia, ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin.

Päiväkodit toimittavat lasten allergialomakkeet suoraan keittiölle, sillä erityisruokavalioita ei valmisteta ilman lomakkeita. Huoltajan ilmoituksella keittiömme valmistavat erityisruokavaliota kaksi viikkoa, jonka aikana keittiölle on toimitettava lasten neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin lomake. Jos ruoka on toistuvasti syömättä kahden viikon ajan, keittiö ei jatka erityisruokavalion valmistamista.

Olemme tiedottaneet kasvunkansioiden kautta varhaiskasvatuksessa olevia perheitä, joten tarkistathan kasvunkansion viestit, mikäli lapsesi tarvitsee erityisruokavaliota allergian takia.

 

Kuva ruokalan salaattibuffet-pöydästä.

Lisätietoja antaa: