Navigaatiovalikko

Strategia ja talous sisältö

Strategia ja talous

Strategia on pitkäntähtäimen suunnitelma, jolla haetaan kaikkien yhteistä sitoutumista valittuihin asiakokonaisuuksiin, joilla lisätään kunnan elinvoimaa, kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Poikkihallinnolliset säännöt, suunnitelmat ja ohjelmat koskettavat kaikkia kunnan toimintoja.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Wilma-sovelluksessa tietoturvaloukkaus

Wilma-sovelluksessa tietoturvaloukkaus

Tietoturvaloukkaus on johtunut sovelluksen ylläpitäjän virheestä rajapinnan määrittelyssä. Virallisen Wilma-sovelluksen käyttäminen on edelleen turvallista.

Kouluissa käytössä olevassa Wilma-järjestelmässä olevia tietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa Wilma Plus -sovelluksessa. Vanhemman tai oppilaan on ollut mahdollista nähdä huollettavansa opetusryhmän muiden oppilaiden nimet sekä opetustoimen henkilöstöä koskevia tietoja. Liperin kunnalla ei ole tietoa, että Wilma Plus -sovelluksen käyttäjiä olisi Liperin alueella.

Wilma on kodin ja koulun välinen yhteydenpitoväline. Sitä ylläpitää ja kehittää Visma Enterprise Oy. Wilma Plus on käyttänyt Wilma-sovelluksen rajapintaa, jonka avulla voidaan esimerkiksi noutaa tai tuoda tietoja ohjelmistosta toiseen.

Vismalla on tapahtunut rajapinnan määrittelyssä virhe, jonka vuoksi tietoja on voinut näkyä väärässä paikassa. Visma poisti 24. elokuuta toiminnon, joka mahdollisti muiden oppilaiden nimien näkymisen ja maanantaina 12. syyskuuta Visma poisti kolmansien osapuolien rajapinnan käytön kokonaisuudessaan.

Liperin kunta muistuttaa, että Wilma-tunnuksilla ei tule kirjautua mihinkään muuhun sovellukseen kuin Visman viralliseen Wilma-sovellukseen, jonka käyttö on edelleen turvallista.

Vaikka Liperin kunta ei ole omilla toimenpiteillään voinut estää tapahtunutta, selvitämme asiaa ja pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia.

Koulutarvikkeita ja älypuhelin puupöydällä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute