Navigaatiovalikko

Strategia ja talous sisältö

Strategia ja talous

Strategia on pitkäntähtäimen suunnitelma, jolla haetaan kaikkien yhteistä sitoutumista valittuihin asiakokonaisuuksiin, joilla lisätään kunnan elinvoimaa, kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Poikkihallinnolliset säännöt, suunnitelmat ja ohjelmat koskettavat kaikkia kunnan toimintoja.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan koronatilanne on helpottanut viime viikosta

Pohjois-Karjalan koronatilanne on helpottanut viime viikosta

Pohjois-Karjalassa suositellaan edelleen kasvomaskien käyttöä THL:n ohjeiden mukaisesti julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on hieman rauhoittunut viime viikosta, eikä tilanne täytä tällä hetkellä leviämisalueen tunnusmerkkejä.

Pohjois-Karjalassa suositellaan kuitenkin kasvomaskien käyttöä THL:n ohjeiden mukaisesti julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.

Koronaviruksen ilmaantuvuus maakunnassa ylittää edelleen leviämisalueen yhtenä kriteerinä olevan 100 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Rokottamattomien tai vasta osittaisen rokotussuojan saaneiden keskuudessa ilmaantuvuus on kuitenkin 374,59, kun rokotetuilla ilmaantuvuus on 54,35.

Kuhasalon jätevesiseurannassa koronavirusta ei enää esiinny merkittäviä määriä ja Siun soten tartunnanjäljityksen ruuhkat ovat helpottaneet.

– Tartunnat leviävät tällä hetkellä erityisesti perhepiirissä, ja laajemmat koulu- tai harrastusryhmissä tapahtuneet altistumiset ovat vähentyneet. Maskien määräaikainen palauttaminen kouluihin, testikäytäntöjen tiukentaminen sekä ihmisten varovaisempi käyttäytyminen ovat varmasti vaikuttaneet tähän, alueellisen koronatyöryhmän puheenjohtaja, ylilääkäri Jukka Heikkinen

– Omaa sairastumisriskiään voi jokainen yli 12-vuotias edelleen pienentää ottamalla rokotteet.

Eniten tartuntoja oli edelleen alle 12-vuotiailla lapsilla, mutta tartuntojen määrät ovat kasvaneet myös aikuisten keskuudessa.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui arvioimaan epidemiatilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten ja rajoitusten riittävyyttä 2.12. Työryhmän seuraava kokous on torstaina 9.12.2021.

 

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute