Navigaatiovalikko

Strategia ja talous sisältö

Strategia ja talous

Strategia on pitkäntähtäimen suunnitelma, jolla haetaan kaikkien yhteistä sitoutumista valittuihin asiakokonaisuuksiin, joilla lisätään kunnan elinvoimaa, kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Poikkihallinnolliset säännöt, suunnitelmat ja ohjelmat koskettavat kaikkia kunnan toimintoja.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Korona-altistumisia Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikössä

Korona-altistumisia Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikössä

Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikössä on voinut altistua koronavirukselle maanantaina ja tiistaina 22.–23.11.2021. Oireisena näytteeseen tulee hakeutua koronarokotteiden saannista huolimatta.

Siun sote tiedotti kunnan perusopetusta, että Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikössä on voinut altistua koronavirukselle maanantaina ja tiistaina 22.–23.11.2021.

Siun sote on asettanut lähialtistuneet viralliseen tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja heitä on tiedotettu asiasta. Heidän tulee jäädä pois koulusta ja harrastuksista.

Lisäksi altistuneita oppilaita neljästä luokasta on asetettu oireseurantaan ja asiasta on tiedotettu näiden luokkien huoltajia. Oireseurantaan asetetut oppilaat voivat jatkaa koulunkäyntiä normaalisti, mutta heitä kehotetaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan viipymättä koronatestiin, jos lieviäkin oireita ilmenee.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli.

Oireisena tulee hakeutua koronavirustestiin, vaikka henkilö olisi saanut jo koronavirusrokotteet.

Ajan voi varata Omaolo-palvelusta tai päivystysavusta p. 116 117.

Tartunnanjäljitystä priorisoidaan Siun sotessa THL:n riskinarvion mukaan. Jäljitystä keskitetään suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin. Oireisena täytyy pysyä kotona, vaikka virallista karanteenimääräystä ei olisikaan annettu. Korona-altistumisen jälkeen myös oireettomana on vältettävä esimerkiksi harrastustoimintaa ja muuta kodin ulkopuolista toimintaa 10 vuorokauden ajan altistumisesta. Muut perheenjäsenet voivat jatkaa arkeaan normaalisti, jos he ovat oireettomia.

Lisätietoja löytyy Siun soten verkkosivuilta: https://www.siunsote.fi/oireseurantaohje-pienen-riskin-altistuneelle

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

Lisätietoja antaa:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute