Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Koronarajoitukset sallivat äänestämisen

Koronarajoitukset sallivat äänestämisen

Vuodenvaihteessa asetetut uudet rajoitukset eivät vaikuta aluevaalien ennakkoäänestykseen. Äänestyspaikat saavat olla auki ja niissä saa käydä äänestämässä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki heikentyneen koronatilanteen vuoksi pikaisella aikataululla uusia rajoituspäätöksiä yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin.

Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 12. tammikuuta, mutta vuodenvaihteessa asetetut uudet rajoitukset eivät koske niitä. Äänestyspaikat saavat olla auki ja niissä saa käydä äänestämässä.

Avi kielsi Itä-Suomen kuntien alueella järjestettävät sisä- ja ulkoilmatilaisuudet 20. tammikuuta asti. Asiakas- ja yleisötiloja on suljettuna 13. tammikuuta saakka.

Väliaikaisesti on kielletty sellaiset yleisötilaisuudet, joilla tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia. Tällaisia ovat myös kutsuun tai jäsenyyteen sidotut tilaisuudet, jollei niitä voida osanottajien lukumäärän, tilaisuuden laadun tai muiden erityisten syiden perusteella pitää luonteeltaan yksityisenä.

- Eli virallisiin valtiollisiin vaaleihin liittyvä äänestys ei ole sellainen yleisötilaisuus, jota määräyksemme koskee, aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo.

- Jokaisen toimijan on tärkeää huomioida toiminnassaan yleiset ohjeet hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä estetään, vaikka toiminta tai tapahtuma ei kuuluisikaan aluehallintovirastojen määräämien rajoitusten piiriin, Remes muistuttaa.

Aiemmin avi linjasi, ettei aluevaalien torikampanjointi ole sallittua, sillä se luokitellaan ulkoilmatapahtumaksi. Toreilla saa korkeintaan jakaa vaalimainoksia.

 

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute