Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Keski-Karjalan Musiikkiopiston etätarjonta laajenee

Keski-Karjalan Musiikkiopiston etätarjonta laajenee

Keski-Karjalan Musiikkiopisto jatkaa ja laajentaa hyvää palautetta saanutta etämuskaritoimintaansa.

Keski-Karjalan musiikkiopisto on kehittänyt koronaepidemiasta johtuneen etäopetusjakson aikana etäopetuskanavien käyttöönottoa osana pedagogista toimintaa. Etäopetusmuskarit kerryttivät runsaasti positiivista palautetta.

Keski-Karjalan musiikkiopiston johtokunta päätti kokouksessaan 12.5.2020, että etäopetuskanavia käyttämällä laajennetaan musiikin varhaiskasvatuksen saatavuutta alueellisesti laajemmalle, kattamaan musiikkiopiston toiminta-alueen niitä paikkoja, joissa riittävää ryhmäkokoa ei ole aina syntynyt.

Musiikkiopiston tarjonnassa on musiikin varhaiskasvatukseen jatkossa edelleen lähiopetusta, jossa vuorovaikutus lasten kanssa on autenttista, ja lapsilla mahdollistuu musiikkiopiston soitinten käyttö opetuksessa. Pelkkään etäopetukseen osallistuvat saavat maksuun sisältyvän soitinpaketin, jotta mukana musisointi mahdollistuu ilman omia erillishankintoja.

Etäopetuspäivän opetustunteihin voivat jatkossa osallistua myös ne perheet, jotka ovat varsinaiselta opetustunnilta jääneet pois esteen tai esimerkiksi sairastumisen vuoksi.

Myös turvallisuus ryhmätunneilla paranee, kun perheet voivat jäädä toipuvan lapsen kanssa hyvillä mielin pois tunnilta saadessaan opetusta verkkovälitteisesti. Etämuskarin tarjoaminen osana säännöllistä ryhmätarjontaa parantaa toiminnan saavutettavuutta merkittävästi myös liikuntarajoitteisten perheiden osalta.

Etämuskaria voivat halukkaat ostaa lahjakorteiksi myös Keski-Karjalan ulkopuolella asuville alle kouluikäisille rajoituksetta. Musiikin varhaiskasvatuksen opetusta tarjotaan opetussuunnitelmaan pohjautuen, 3 kuukauden ikäisistä n. 8 ikävuoteen saakka.

Opetusta toteutetaan alan korkeakoulutetun varhaiskasvatusmusiikkipedagogin toimesta.

Tyylitelty nuottiavain ja -viivasto

Lisätietoja antavat:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute