Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Harrastamisen malli käynnistyy Liperissä

Harrastamisen malli käynnistyy Liperissä

Tavoitteena on kehittää Liperin harrastamisen mallia, jossa eri toimijoiden yhteistyöllä pystytään toteuttamaan monipuolista kerhotoimintaa myös jatkossa.

Liperin kunta on saanut aluehallintovirastolta 65 000 euron rahoituksen ja lisäksi Opetushallitukselta kerhotoiminnan kehittämisrahaa 11 000 euroa.
Tämän kehittämisrahoituksen avulla Liperin kunnassa aletaan toteuttaa monipuolista, välittömästi koulupäivän jälkeen tapahtuvaa kerhotoimintaa kaikilla kouluillamme.

Kerhojen sisällöt on suunniteltu lasten ja nuorten toiveiden pohjalta. Kerhojen suunnittelussa on tehty tiivistä yhteistyötä koulujen, järjestöjen sekä muiden toimijoiden edustajien kanssa.

Tavoitteena on kehittää Liperin harrastamisen mallia, jossa eri toimijoiden yhteistyöllä pystytään toteuttamaan monipuolista kerhotoimintaa myös jatkossa.

Liperin harrastamisen mallin toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisemman monelle lapselle ja nuorelle itseä kiinnostava matalan kynnyksen harrastamisen paikka koulupäivän yhteydessä ja luoda toimintamalli, jonka pohjalta harrastustoimintaa voidaan toteuttaa pitkäjänteisesti, laadukkaasti ja eri toimijoiden välisellä sujuvalla yhteistyöllä. Tavoitteena on myös kehittää ja laajentaa toimintaa vuosittain.

Liperin kunnassa aloittaa syksyllä puolipäiväisessä työssä harrastekoordinaattori Anni Kärjä, jonka työtehtäviin kuuluu Liperin harrastamisen mallin jalkauttaminen. Kärjä tekee myös nuorisotalotyötä.

Kerhojen toiminta alkaa syyskuussa ja kerhojen aikataulut tulevat koulukohtaisiin kerhokalentereihin.

Lapsia luokkahuoneessa piirtämässä ja maalaamassa pulpettien äärellä

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute