Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

 • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
 • kunnanhallituksen puheenjohtajat ja -jäsenet
 • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
 • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

 • kunnanjohtaja
 • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:
Sidonnaisuusilmoitukset
Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ennakointi tärkeää koronaviruksen torjunnassa

Ennakointi tärkeää koronaviruksen torjunnassa

Siun soten toimialueella on todettu koronaviruksen brittimuunnosta. Tilanne Liperissä on pysynyt toistaiseksi rauhallisena, mutta varotoimien noudattaminen on edelleen hyvin tärkeää.

Siun soten toimialueella on todettu koronaviruksen muuntunutta tyyppiä, joka on alun perin lähtöisin Iso-Britanniasta. Ilomantsin tartuntaketjun alkuperä on selvitetty ja Siun sote on yhteydessä suoraan altistuneisiin.

Liperin kunnan alueella todettuja koronatapauksia on edelleen vähän ja tilanne on ollut pitkään rauhallinen. Tartuntaketjujen jäljittämisen ja katkaisemisen vuoksi koko maakunnan alueella on edelleen tärkeää hakeutua testeihin hyvin lievissäkin oireissa.

Koronavirustestiin pääsee Siun soten alueella nopeasti ja tulokset tulevat 1–2 vuorokaudessa. Testiin voi hakeutua suoraan netissä koronaviruksen Omaolo-oirearvion kautta tai ottamalla puhelimitse yhteyttä terveysasemalle tai Päivystysapuun 116117.

Myös turvavälien pitäminen, hyvä käsihygienia, kasvomaskien oikeaoppinen käyttö ja muun kuin pakollisen matkustamisen välttäminen ovat tärkeitä.

Rokotuksista tiedotetaan myöhemmin

Koko väestön koronarokotusten käynnistymisestä tiedotetaan näkyvästi hyvissä ajoin ennen rokotusten käynnistymistä. Samalla kerrotaan myös, kuinka rokotukset toteutetaan.

Rokotuksissa noudatetaan kansallisen covid-19-rokotusstrategian mukaisesta rokotusjärjestystä. Rokotukset käynnistyivät koronapotilaita hoitavien sote-ammattilaisten rokotuksilla. Koronarokotusten aikataulu riippuu Suomeen saatavien rokotteiden määrästä.

Seuraa Siun soten koronarokotetiedotuksen verkkosivua.

Valtakunnalliset ja maakunnalliset suositukset

Virusmuunnosten leviämisen riskin takia koko Suomessa on suositeltu kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille ja turvavälien pidentämistä kahteen metriin. Karanteenit ovat myös pidentyneet uudelleen 14 vuorokauden pituisiksi.

Pohjois-Karjalassa ovat voimassa koko maakuntaa koskevat alueelliset suositukset ja rajoitukset, joiden tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä väestössä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston määräys 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta on voimassa 22.2. helmikuuta saakka. Rajoitusta suositellaan noudattamaan kaikissa muissakin tilaisuuksissa.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan toistaiseksi välttämään.

Yleinen etätyösuositus on voimassa ja matkustamista kotimaassa ja ulkomailla suositellaan välttämään. Ulkomailta palattaessa on tärkeää noudattaa omaehtoista karanteenia.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12-vuotiaista lähtien kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Kaikki alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

Muista viisi valttia koronan ehkäisyyn:

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
 2. Pidä yli 2 metrin turvaväli
 3. Pese kädet, yski hihaan
 4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
 5. Lataa koronavilkku-sovellus
Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pinossa pöydällä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute