Saavute pääkuva

Navigaatiovalikko

Saavutettavuusseloste, sisältö

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Liperin kunnan saavutettavuusseloste. Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa julkista sektoria ja osaa yksityisen sektorin organisaatioista noudattamaan saavutettavuusvaatimuksia.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Liperin kunnan verkkosivut, www.liperi.fi ja on täydennetty 22.9.2023.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivu täyttää WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteereiden osalta saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Sivustolla on puutteita kontrastiin ja väreihin liittyen. Lisäksi osa sivustolle aiemmin ladatuista asiakirjatiedostoista ei ole saavutettavia.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Saavutettavuuden osalta joidekin valintapainikkeiden tekstien kontrasti ei ole riittävä. Lisäksi sivustolla käytetään paljon punaisen sävyjä, jotka voivat olla esimerkiksi värisokeuden kannalta hankalia. Sivuston värisävyjen muokkausta paremmin erottuviksi tarkastellaan seuraavassa laajemmassa sivuston uudistuksessa ja päivityksessä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

◦ 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

◦ 1.4.3 Kontrasti (minimi)

◦ 1.4.1 Värien käyttö

Pdf-asiakirjojen saavutettavuus

Osa vanhemmista, ennen vuotta 2019 sivulle ladatuista pdf-asiakirjoista ei täytä saavutettavuusvaatimuksia kokonaan. Uudet sivustolle ladattavat asiakirjat tarkistetaan vastaamaan saavutettavuusvaatimuksia.

Videotallenteet

Liperin kunnan valtuuston kokouksia voi seurata 25.9.2023 alkaen suorina verkkolähetyksinä kunnan YouTube-kanavalla. Kokokset ovat katsottavissa suorana sekä viikon ajan tallenteena. Kokoustallenteiden tekstitys ei tällä hetkellä ole kunnan resurssit huomioon ottaen mahdollista ja se muodostaisi kohtuuttoman rasitteen. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, § 8)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit lähettää palautteesi sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@liperi.fi tai käyttää alempana sivulla olevaa palautelomaketta.

Voit myös jättää palautteesi puhelimitse kunnan viestintään numeroon 0400 957 619 tai asioimalla kunnan palvelupisteessä, Varolantie 3, 83100 Liperi, arkisin klo 9–11.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Lomake

Anna palautetta saavutettavuudesta

Tällä lomakkeella voit kertoa meille huomaamastasi puutteesta Liperin kunnan verkkosivujen saavutettavuudessa.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan koronatilanne hipoo leviämisalueen tunnusmerkkejä

Pohjois-Karjalan koronatilanne hipoo leviämisalueen tunnusmerkkejä

Vaikka maakunnan rokotuskattavuus on kokonaisuutena hyvä, on 12 vuotta täyttäneissä pohjoiskarjalaisissa vielä reilut 22 000 täysin rokottamatonta. Tartunnanjäljityksen ruuhkaa on saatu purettua.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on edelleen huono, mutta leviämisalueen tunnusmerkit eivät vielä kokonaisuutena täyty.

– Kokonaisuutena arvioiden emme vielä ole leviämisalue, mutta lähellä ollaan. Lähipäivät ja viikot näyttävät, mihin suuntaan epidemia kääntyy, tiivistää ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

– Olisi toivottavaa, että nyt lomakauden lähestyessä käytäisiin hakemassa puuttuvat tehosterokotteet ja nekin, jotka ovat rokotteen ottamisessa tähän saakka epäröineet, menisivät rokotuksensa hakemaan.

Vaikka maakunnan rokotuskattavuus on kokonaisuutena hyvä, on 12 vuotta täyttäneissä pohjoiskarjalaisissa vielä reilut 22 000 täysin rokottamatonta. Lisäksi rokottamatta ovat kaikki alle 12-vuotiaat, joille ei vielä ole rokotusta edes saatavilla.

Leviämisalueen kriteereistä täyttyvät koronaviruksen ilmaantuvuus väestössä, jossa raja on 100 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Lisäksi Joensuun Kuhasalon jätevesiseurannassa koronavirusta esiintyy selvästi enemmän kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Siun soten tartunnanjäljitys on ollut viime viikot hyvin haasteellisessa tilanteessa tartuntojen ja altistuneiden suuren määrän takia. Ruuhkaa on kuitenkin saatu viime päivinä purettua.

– Joensuun seudun laaja kouluissa ja harrastuksissa levinnyt tartuntaketju ollaan saamassa hallintaan. Uusia koulualtistumisia todetaan kuitenkin edelleen jatkuvasti, eri puolilla maakuntaa, kertoo Heikkinen.

– Koska tartunnoista suurin osa on toistaiseksi todettu lapsilla ja nuorilla, ei sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä ole onneksi kasvanut samassa suhteessa tartuntojen määrän kanssa. Rokote puolestaan antaa vanhemmille hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan. Huolestuneena kuitenkin seuraamme tilannetta, Heikkinen toteaa.

Pohjois-Karjalan koronavirustartuntojen määrä oli viime viikolla koko epidemia-ajan korkein. Maakunnassa todettiin viikolla 46 yhteensä 121 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 107. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 120. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 35 ja karanteenissa oli noin 230 henkilöä.

Todetuista koronatartunnoista 69 % todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja seitsemän prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 24 % tartunnoista todettiin täysin rokotetuilla.

Tartuntoja todettiin viikolla 46 Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 90 % tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kuusi.

Eniten tartuntoja oli viime viikolla 0–9-vuotiailla, seuraavaksi eniten 10–19-vuotiailla. Kolmanneksi eniten tartuntoja todettiin 30–39-vuotiailla.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui arvioimaan epidemiatilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten ja rajoitusten riittävyyttä 25.11. Työryhmän seuraava kokous on torstaina 2.12.2021.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute