Saavute pääkuva

Navigaatiovalikko

Saavutettavuusseloste, sisältö

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Liperin kunnan saavutettavuusseloste. Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa julkista sektoria ja osaa yksityisen sektorin organisaatioista noudattamaan saavutettavuusvaatimuksia.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Liperin kunnan verkkosivut, www.liperi.fi ja on laadittu / päivitetty 17.9.2020.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivu täyttää WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteereiden osalta saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Sivustolla on puutteita kontrastiin ja väreihin liittyen. Lisäksi osa sivustolle aiemmin ladatuista asiakirjatiedostoista ei ole saavutettavia.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Saavutettavuuden osalta joidekin valintapainikkeiden tekstien kontrasti ei ole riittävä. Lisäksi sivustolla käytetään paljon punaisen sävyjä, jotka voivat olla esimerkiksi värisokeuden kannalta hankalia. Sivuston värisävyjen muokkausta paremmin erottuviksi tarkastellaan seuraavassa laajemmassa sivuston uudistuksessa ja päivityksessä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

◦ 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

◦ 1.4.3 Kontrasti (minimi)

◦ 1.4.1 Värien käyttö

Pdf-asiakirjojen saavutettavuus

Osa vanhemmista, ennen vuotta 2019 sivulle ladatuista pdf-asiakirjoista ei täytä saavutettavuusvaatimuksia kokonaan.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit lähettää palautteesi sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@liperi.fi tai käyttää alempana sivulla olevaa palautelomaketta.

Voit myös jättää palautteesi puhelimitse kunnan viestintään numeroon 0400 957 619 tai asioimalla kunnan palvelupisteessä, Varolantie 3, 83100 Liperi, arkisin klo 9–15.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Lomake

Anna palautetta saavutettavuudesta

Tällä lomakkeella voit kertoa meille huomaamastasi puutteesta Liperin kunnan verkkosivujen saavutettavuudessa.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin Leipäpäivää vietetään Liperin Yhteisötalolla 24.9.2022

Liperin Leipäpäivää vietetään Liperin Yhteisötalolla 24.9.2022

Perinteisessä syystapahtumassa on tarjolla muun muassa sadonkorjuun tuotteita, leipää ja käsitöitä. Liperin kunta on mukana tapahtumassa esittelypisteillä.

Liperin Leipäpäivää vietetään jälleen lauantaina 24. syyskuuta 2022 kello 10-14. Tapahtumapaikkana on tällä kertaa Liperin Yhteisötalo (Opintie 2).

Yleisöpysäköinti sijaitsee kirkonkylän hiekkakentällä, invapaikat Yhteisötalon lähettyvillä. Seuraa tapahtumajärjestäjän ohjeistusta paikan päällä.

Teemana "Yhteisöstä voimaa"

Leipäpäivän teema on tänä vuonna "Yhteisöstä voimaa!". Tapahtumassa on tarjolla sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia, käsitöitä ja muuta paikallista. Mukana on myös järjestöjen toiminnan esittelyä.

Liperin kunnan edustajat ovat mukana tapahtumassa esittelypisteillä:

  • Vapaa-aikapalvelut pitää tulia Nopsakin laavulla tapahtuman ajan (säävarauksella). Tule paahtamaan vaahtokarkkeja ja nuotiopoppareita! Ulkona on mahdollisuus kokeilla kunnan lainavälineistöön kuuluvia fatbikeja. Sisätiloissa pääset osallistumaan mosaiikkityönä tehtävään kylttiin nuorisotalon ikkunaan. Vastaamalla lomakyselyyn voit osallistua uimahallin kertakäyntien arvontaan.
  • Liperin kunnan elinkeinoyhtiö Lipertek esittelee toimintaansa yhteisellä teltalla Business Joensuun kanssa.
  • Työllisyyspalveluilta saat neuvontaa yhdistystyöllistämisestä sekä muista palveluista ja hankkeista. Käy myös ihailemassa työpajojen tilataideteosta tai osta kotiinvietävää pajojen myyntipisteeltä (käteisellä).
  • Vastaa Visit Liperi -sivuston palautekyselyyn ja tutustu kunnan matkailussa nyt menossa oleviin hankkeisiin.
  • Ikäihmisten neuvosto jakaa tietoa lokakuussa tulossa olevista ikäihmisten liikenneturvallisuustapahtumista ja Vanhusten viikosta.
  • Varhaiskasvatuksen pisteellä lapset ja vanhemmat pääsevät taituroimaan tasapainoradalle ja testaamaan pallonheittotaitoja. Ajankohtaista tietoa muun muassa perheliikuntavuoroista.

Näytteilleasettajaksi, yhteismyyntipöytään tai talkoolaiseksi?

Haluaisitko näytteilleasettajaksi tapahtumaan? Paikkamaksu on 30 euroa (+sähköstä veloitetaan 5 €). Ilmoittautuessasi kerro, haluatko sisä- vai ulkopaikan. Oma pöytä mukaan!

Tänäkin vuonna jokainen kotileipoja voi tuoda leipää myyntiin Liperin Leipäpäivän yhteismyyntipöytään. Myymme ne edelleen Leipäpäivän kävijöille. Yhteismyyntipöydän avulla haluamme taata, että leipää riittää kaikille halukkaille. Voit tuoda mukanasi vaikka vain muutaman leivän tai hieman enemmänkin… Leipien vastaanotto tapahtuu Leipäpäivän infopisteen lähellä heti pääovella. Leivät tulee olla pakattu ja niissä tulee olla asianmukaiset elintarvikeasetuksen mukaiset pakkausmerkinnät (tuotenimi, leivontapäivä, aineosaluettelo, leipojan nimi ja osoite).

Tapahtuma ei onnistuisi ilman talkoolaisten apua. Kiinnostaisiko sinua tai sinun yhdistystäsi lähteä talkooavuksi? Talkoolaisia tarvitaan perjantaille 23.9. ja myös itse tapahtumapäivälle 24.9. Työstä maksetaan talkootyökorvaus.

Ilmoittautumiset näytteilleasettajaksi, talkoolaiseksi tai leipien yhteismyyntipöytään:

Johanna Rinnekari: liperinleipapaiva@gmail.com, p. 0500 985 610.

Tervetuloa!

Yhteistyössä mukana mm. Liperin kunta, Liperin yhteisötalon yhdistykset, Lilat ry, Liperin Martat, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Liperin Matkailu ry.

Muokattu 15.9.2022 klo 15: Lisätty kunnan esittelypisteiden tarjonta ja tietoa pysäköinnistä. Muokattu 23.9. klo 12.45: Poistettu tieto ruisleipäkilpailusta, kilpailua ei tänä vuonna järjestetä.
Ruisleipää, perunoita ja mustikoita asetelmassa.

Lisätietoa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute