Lomituspalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

Yhteistoimintaryhmä sisältö

Yhteistoimintaryhmä

Yhteistoimintaryhmä on lomitusasioita käsittelevä yhteinen toimielin.

Maatalouslomituksen Yhteistoimintaryhmä

Lomituspalvelujen onnistuminen edellyttää yhteistyötä kaikkien lomitusjärjestelmän kanssa tekemisissä olevien välillä. Pohjois-Karjalan paikallisyksikön alueella on yhteistoimintaryhmä, jossa on jäsenenä lomituspalveluista vastaava vastuuhenkilö, lomittajien ja viljelijöiden edustajat sekä Mela-asiamies.

Yhteistoimintaryhmät seuraavat lomituspalveluiden toimivuutta ja käsittelevät lomitukseen liittyviä käytännön kysymyksiä. Yhteistoimintaryhmän perusajatuksena onkin tukea lomituksen vastuuhenkilöä päätöksenteossa. Yhteistoimintaryhmät voivat käsitellä vain lomituksen yleisiä kysymyksiä. Ne eivät voi ratkaista yksittäisten maatalousyrittäjien lomitusasioita.

Maatalousyrittäjä voi vaikuttaa kuntansa lomitusten toimivuuteen ja palvelujen kehittämiseen ottamalla yhteyttä oman paikallisyksikkönsä yhteistoimintaryhmän jäseniin ja esittämällä heille näkemyksensä.

Pohjois-Karjalan lomituspalveluiden yhteistoimintaryhmän jäsenet:

Heinonen Salla, kunnan vastuuhenkilö

Kaihoniemi Hanna, Keski-Karjalan MTK

Harjunen Sanna, Pielisen-Karjala

Leminen Urpo, Liperin alue

Puhakka Ville, Liperin alue

Ikonen Asko, Mela asiamies

Kiiski Kyösti, maatalouslomittaja Liperi

Nieminen Tuure, maatalouslomittaja Pielisen-karjala

Pennanen Marianne, maatalouslomittaja Keski-Karjala

Juntunen Riitta, lomituspalvelupäällikkö Pielisen-Karjala

Simonen Minna, lomituspalveluesihenkilö Liperi

Juvonen Ulla, lomituspalveluesihenkilö Keski-Karjala

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Toimintatonni haettavissa

Toimintatonni haettavissa

Joensuun seudun maaseutupalveluilla on nyt haettavissa toimintatonni, joka on suunnattu liperiläisille yhdistyksille, seuroille ja järjestöille.

Toimintatonni on osa maaseudun kehittämisrahaa, johon on varattu vuositasolla 10 000 euroa. Yhdellä hakemuksella voi hakea enintään 1000 euron avustusta ja kohteena voi olla esimerkiksi investointi, tapahtuma tai hankinta. Toimintatonnin voi myös käyttää osarahoituksena edellä mainittuihin kohteisiin.

Avustuksia haetaan maaseutujohtajalta vapaamuotoisella hakemuksella, josta on käytävä ilmi mitä, kenelle, miksi, milloin ja minkä verran haetaan, sekä koko tapahtuman tai investoinnin budjetti. Yksi hakija voi saada vuodessa enintään kaksi hyväksyttävää päätöstä.

Kokonaisbudjetista on hakijalla oltava vähintään 20 % talkootyötä tai rahaa. Talkootyön hinnaksi on määritelty ihmistyöstä 15 €/h ja traktorityöstä 45 €/h.

Toimintatonni jaetaan määrärahan puitteissa ja hakemus on oltava vireillä ennen toteutusta. Avustus voidaan tarvittaessa myös maksaa ennen toteutusta. Avustuskohteesta edellytetään toteutusta ja lyhyttä raportointia.

Mikäli kohde ei toteudu avustuspäätöksessä mainitulla tavalla, on Liperin kunnalla oikeus periä avustus takaisin. Maaseutulautakunta valtuuttaa maaseutujohtajan tekemään avustuspäätökset. Toimintatonnia voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää.

Puimuri puimassa viljaa.

Hakemukset:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute