Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointilautakunnan toukokuun kokouksessa nuorten asiaa

Hyvinvointilautakunnan toukokuun kokouksessa nuorten asiaa

Hyvinvointilautakunnan 9.5. kokouksen esityslistalla ovat muun muassa nuorisotoimen, liikuntatoimen ja kulttuuritoimen vuosiavustukset, sekä nuorilta tulleita aloitteita.

Nuorisovaltuusto on esittänyt hyvinvointilautakunnan tapaamisessa, että jatkossa hyvinvointilautakunnan kokouksiin voisi osallistua myös nuorisovaltuuston edustaja. Tämä lisäisi osaltaan kuntalaisten ja etenkin nuorempien kuntalaisten osallisuutta päätöksentekoon. Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja esittää, että nuorisovaltuusto voi nimetä edustajan hyvinvointilautakuntaan 1.9.2019 alkaen.

Nuoret ovat aktivoituneet myös muilla tavoin. 25.3.2019 jätetyssä aloitteessa Liperin nuorisotalon nuoret toivoivat Liperin nuorisotalolla käyville sekä muille Liperin kirkonkylällä harrastaville nuorille kuljetusta arki-iltaisin kirkonkylältä Viinijärvelle. Esityksenä on, että nuorten tekemän aloitteen mukainen kuljetuskokeilu käynnistyisi ja jatkuisi vuoden 2019 loppuun, minkä jälkeen toiminnan jatko arvioidaan uudestaan.

Esityslistalla on myös ehdotus varhaiskasvatuksen väliaikaisesta organisaatiomuutoksesta. Henkilökunnalta on tullut toive lähiesimiestyön vahvistamisesta ja samoin esimiehet ovat esittäneet toiveen tehtävien uudelleenjärjestelystä. Väliaikaista organisaatiomuutosta ja varhaiskasvatuksen vastaavien uutta tehtävänjakoa esitetään ajalle 1.6.2019–31.5.2020.

Koko esityslistan voit lukea Dynasty-palvelusta, jossa kokouksen jälkeen tarkastettu pöytäkirja on myös nähtävillä.

 

Puheenjohtajan nuija pöydällä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute