Poissaolot pääkuva

Navigaatiovalikko

Poissaolot sisältö

Poissaolot

Poissaolojen syyt on tärkeää ilmoittaa koululle.

Seuraamme kouluissa tarkasti lasten poissaoloja ja niiden syitä. Vastuullasi on huolehtia, että lapsesi käy säännöllisesti koulua.

Sairauspoissaolot

Ilmoita lapsesi sairastumisesta ensimmäisenä poissaolopäivänä joko luokanopettajalle Wilman kautta tai puhelimitse kansliaan. Kuittaa poissaolo Wilmaan mahdollisimman pian, ellet ole sopinut muuta opettajan kanssa.

Lapsesi tehtävänä on selvittää omatoimisesti poissaolopäivinä saadut koulutehtävät ja tehdä niitä mahdollisuuksien mukaan. Tervehdyttyään lapsi selvittää yhdessä opettajan kanssa, mitä asioita koulussa on käyty sairaspäivien aikana. Lapsi voi saada tarvittaessa tukiopetusta.

Luvalliset poissaolot ja lomat

Ano luvallista poissaoloa tai lomaa kirjallisesti etukäteen.

Enintään kolmen koulupäivän mittaiset vapautukset koulutyöstä myöntää opettaja. Pidemmät poissaololuvat myöntää rehtori kirjallisen ja allekirjoitetun anomuksen perusteella.

Opettaja antaa lapsellesi ennen lomaa tehtävät, jotka lapsen tulee tehdä ennen kouluun palaamista. Loman takia opiskelussa jälkeen jääneelle oppilaalle annamme tukiopetusta harkinnanvaraisesti. Tukiopetusta annetaan ensisijaisesti erityistä tukea tarvitseville ja esimerkiksi pitkistä sairastapauksista johtuviin tilapäisiin oppimisvaikeuksiin.

Opettajat kirjaavat kaikki poissaolot Wilmaan tunnin tarkkuudella. Kuittaathan opettajan merkitsemät poissaolot mahdollisimman pian. Jos olet ollut itse yhteydessä opettajaan, opettaja merkitsee itse poissaolon luvalliseksi.

Luvattomat poissaolot

Mikäli lapsesi on luvattomasti poissa koulusta, opettaja ottaa sinuun yhteyttä syyn selvittämiseksi ja sovitte, miten poissaolo korvataan. Keskustelemme luvattomista poissaoloista myös lapsesi kanssa. Luvattomiin poissaoloihin annamme tukiopetusta harkinnanvaraisesti.

Mikäli luvattomat poissaolot jatkuvat, keskustelemme asiasta viipymättä huoltajien kanssa ja ohjaamme oppilaan tarvittaessa oppilashuollon tuen piiriin.

poissaolot katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Korona-altistumisia rippileirillä Liperissä

Korona-altistumisia rippileirillä Liperissä

Siun sote tiedotti keskiviikkona 28. heinäkuuta laajoista joukkoaltistumisista toimialueellaan. Siun sote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin.

Liperissä 20.–26.7. pidetyllä rippileirillä noin 45 henkilöä on altistunut koronavirukselle. Altistuneista 36 asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.

Siun sote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin. Seurakunta on tiedottanut asiasta kaikkia altistuneita.

Myös kotihoidossa Joensuussa noin 15 asiakasta ja työntekijää on altistunut koronavirukselle. Siun sote on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin. Tapauksen vuoksi muutama työntekijä on asetettu karanteeniin, mikä vaikuttaa osaltaan kotihoidon palveluihin keskisellä alueella lähiviikkoina. Siun sote pyrkii turvaamaan asiakkaille kotihoidon palvelut. Mahdollisista muutoksista Siun sote on yhteydessä asiakkaisiin.

Keskiviikkona klo 14 mennessä Pohjois-Karjalassa on todettu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Siun sote on yhteydessä altistuneisiin, jotka voidaan tavoittaa henkilökohtaisesti.

Tilanteissa, joissa altistuneita ei voida tavoittaa henkilökohtaisesti, altistumispaikat kirjataan Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat.

Uudet altistumispaikat päivitetään heti, kun altistumispaikat on saatu selvitettyä.

 

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute