Pärnävaaran urheilukeskus sisältö

Navigaatiovalikko

Pärnävaaran urheilukeskus, sisältö

Pärnävaaran urheilukeskus

Pärnävaaran urheilukeskus sijaitsee Ylämyllyllä, osoitteessa Pärnävaarantie 32. Talvisin Pärnävaaralla on hoidettuja latuja kymmeniä kilometrejä. Urheilukeskukselta pääset helposti myös Kinttupolkujen luontoliikuntareitistölle.

Lumeton kausi

Pärnävaaran asfaltoidun radan opastusta tehdään parhaillaan ja tiedotamme lähiaikoina, milloin rata on taas virallisesti käytettävissä!

Kesällä asfaltoitu viiden kilometrin mittainen valaistu rata tarjoaa turvallisen ympäristön rullilla liikkumiseen. Vastaavasti muut latupohjat palvelevat lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä.

Kuntolatujen varrelta löytyy laavuja ja stadionalueelta nuotiokota, joten alue sopii mainiosti perheiden ja ryhmien retkeilyyn ja ulkoiluun. Pärnävaaralta voit aloittaa Kinttupolkujen vaelluksen ja sieltä on yhteys Lykynlammelle ympäri vuoden.

Myös Heinälammen talvipolulle (noin 6,5 km) ja Pärnä Bike Park -alamäkipyöräilyreiteille pääset lähtemään Pärnävaaran kodalta (Urheilutie 5).

Pärnävaaralta on merkitty yhteys Jaama trail -reitille. Pärnävaaralla on lukittu kota, jonka voi varata kunnan sähköisen tilavarausjärjestelmän kautta osoitteesta kunta.asio.fi/liperi. Pärnävaaralla on myös avoin kota, joka on kaikkien kävijöiden vapaassa käytössä.

Pärnävaaralta on patikointiyhteys Kinttupolkujen varrella oleville Harijärven kodalle (N62 37.797 E29 31.715), Sompalammen laavulle (N62 37.097 E29 31.503), Vaaralammen kodalle (N62 38.028 E29 37.129) ja Huttulammen kodalle (N62 38.260 E29 22.877) sekä Pienen Heinälammen laavulle (N62 39.038 E29 32.335) ja Surmilammin laavulle (N62 39.666 E29 33.588).

Talvikausi

Urheilukeskukselta pääset helposti kattavalle latuverkostolle sekä retkeilijöille ja fatbike-ajajille suunnatulle talvipolulle. Urheilijoiden ja liikkujien tarpeita palvelevat pukuhuone- ja voitelutilat, jotka ovat avoinna joka päivä klo 6–22.

  • Valaistus Pärnävaaralla sammuu klo 21.
  • Pärnävaaran alueen latujen kunnossapito päättyy urakkasopimuksen mukaisesti huhtikuun puolessa välissä.
  • Pärnävaaran ampumarata on tällä hetkellä suljettu yleiseltä käytöltä. Radan toimintalupaa uusitaan ja rataluvan käsittelyaikana alueella saa ampua erityisluvalla vain Suomen Biathlon Oy testiammunnoin. Muilta radan käyttö on kielletty, kunnes uusi ratalupa on saatu. Radan avaamisesta yleiseen käyttöön ilmoitetaan erikseen myöhemmin.
  • Pärnävaaran puusilta on toistaiseksi käyttökiellossa. Sillalla ja sen alla kulkeminen estetään puomein ja kyltein. Sillan alta kulkevaa latua ei toistaiseksi ylläpidetä. Pulkkamäkeen on mahdollista kulkea kiertoreittiä sillan Pärnävaarantien puolelta.

Latujen, talvipolkujen ja luistelualueiden kunnossapitoa voit seurata reaaliaikaisesta seurantajärjestelmästä. Huom! Ensilumenlatu ei ole mukana seurantajärjestelmässä, mutta sitä kunnostetaan säännöllisesti.

Klikkaamalla kartalla valitsemaasi ladun kohtaa näet reaaliajassa, milloin latu on viimeksi kunnostettu latukoneella.

Koirahiihtäjät

Pärnävaaran valaistulla 5 km ladulla koirahiihto on sallittua maanantaina ja keskiviikkona klo 20.00–21.00. Huomaathan, että koiravaljakkohiihto ei ole sallittu ensilumenladulla.

Katso kunnan hiihtolatujen verkkosivulta lisätietoja koirahiihtäjille tarkoitutuista laduista ja tutustu koirahiihtäjän etikettiin.

Koirat on pidettävä sallituilla laduilla kytkettyinä lyhyessä hihnassa niin, että niistä ei ole haittaa muille hiihtäjille ja ulosteita ei saa laduille ilmestyä.

Tapahtumat ja tilavaraukset

Jos haluat järjestää Pärnävaaralla tapahtumia, tarkista varaustilanne ja tee varauspyyntö sähköisessä tilavarausjärjestelmässämme.

Lisätietoja varauksista ja tilojen hinnastot sekä tapahtumajärjestäjän vastuut löydät alempaa tältä sivulta.

Alueen palvelut

Pärnävaaran urheilukeskuksella ja sen lähialueella on palveluita hiihtäjille, retkeilijöille ja majoittujille.

Voit pysäköidä joko yläparkkiin Pärnävaaran päärakennusten tuntumaan tai alaparkkiin (Urheilutie 5). Laduille ja reitistöille pääset opastetusti molemmista paikoista.

Tarkemmat tiedot lähialueen palveluista löydät Visit Liperi -sivustolta sekä Pärnävaaralla toimivien yritysten sivuilta

Piirretty kartta Pärnävaaran alueen toiminnoista

Pärnävaaran alue uudistuu ja kehittyy parhaillaan! Pärnävaaran master plan eli laaja aluesuunnitelma on valmistunut tammikuussa 2023. Tutustu aineistoon alla olevasta linkistä (pdf-tiedosto aukeaa uuteen välilehteen).

MOBO-mobiilisuunnistusreitit

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Android, iPhone sekä Windows Phone-puhelimilla. Liperissä on kolme MOBO-suunnistukseen tehtyä rataa, joista yksi sijaitsee Pärnävaaralla.

Pärnävaaran tilojen varaushinnasto, sisältö

Pärnävaaran tilojen varaushinnasto ja ohjeet

Pärnävaaran urheilukeskus katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

Uutisen lisäys (ylläpito) on hetkellisesti pois käytöstä.

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute