Osallisuus, pääkuva

Navigaatiovalikko

Osallisuus, sisältö

Osallisuus

Osallisuuden edistäminen on yksi Liperin kunnan keskeisiä, kuntastrategiassa määriteltyjä tavoitteita. Sivustoa täydennetään kesän aikana!

Tältä sivulta löydät tietoa, kuinka voit vaikuttaa omaan elämään ja arkeen Liperissä. Oletko kiinnostunut järjestötoiminnasta, haluatko välittää viestiä luottamushenkilöille tai osallistua kunnan palveluiden kehittämiseen? Lue lisää!

Kohtaamispaikka, hyte-sisältö

Liperin kohtaamispaikka Kota

Liperin perheiden kohtaamispaikka Kota on kaikille perheille avoin tila, jossa voi viettää aikaa rennon ja vapaamuotoisen yhdessäolon merkeissä. Tiloissa toimii kootusti lapsiperheiden tukipalveluita kuten järjestöjä, perhetyö, varhaiskasvatus ja seurakunta, joiden apua kuka tahansa voi hyödyntää.

Kota on matalan kynnyksen paikka, jossa saa vertaistukea, juttu- ja leikkiseuraa. Kodassa on erilaisia tapahtumia, kerhoja ja ammattilaisten vierailuja.

Osoite:

Viljatie 1 (yläkerta), 80400 Ylämylly

Aukioloajat ja tapahtumat:

www.facebook.com/liperinkota

Yhteisötalot, hyte-sivut

Yhteisötalot Liperissä

Liperissä on kaksi yhteisötaloa, jotka tarjoavat yhdistyksille, järjestöille ja muille toimijoille mahdollisuuden kokoontua, järjestää tilaisuuksia ja pitää esimerkiksi kursseja.

Liperin yhteisötalo

Järjestöjen kokoontumis- ja harrastetalo Liperin kirkonkylällä.

Opintie 2, 83100 Liperi
pientenkoulu0@gmail.com
p. 041 314 4787

toiminnanjohtaja Marketta Kuikka

Viinijärven yhteisötila Vinkkari

Viinijärven taajamassa sijaitseva yhteisötila yhdistysten ja myös yksityistilaisuuksien käyttöön.

Kauppatie 4
83400 Viinijärvi
p. 045 264 8134
viinijarvenkyla@gmail.com
Vinkkarin verkkosivu

Lapsiystävällinen kunta, hyte-sivu

Lapsiystävällinen Kunta -malli Liperissä

Liperin kunta valittiin vuoden 2021 alusta mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen Kunta -työhön. Toiminnalla tavoitellaan pysyviä muutoksia kunnan päätöksenteossa sekä palveluissa, Lapsen Oikeudet ja lapsiystävälliset toimintatavat huomioiden.  

Lapsiystävällinen Kunta -työn neljä periaatetta ovat osallisuus, yhdenvertaisuus, lapsen etu ja lapsen oikeus elämään ja kehittymiseen. Lapsiystävällinen Kunta -työ perustuu Lapsen Oikeuksiin, joiden tavoite on kaikkien lasten yhdenvertainen hyvinvointi.  

Lapsen Oikeuksien toteutumista Suomessa valvovat UNICEF ja lapsiasiavaltuutetun toimisto. Lapsiystävällinen Kunta -työ on koko kunnan tehtävä, mutta sitä koordinoi Lapsiystävällinen Kunta -koordinaattori sekä koordinaatioryhmä, joka koostuu kunnan viranhaltijoista, henkilöstöstä, luottamushenkilöistä, sidosryhmistä sekä lapsista ja nuorista. 

Lue lisää: 

Järjestöt ja neuvostot, hyte-sivut

Järjestöt ja neuvostot

Järjestötoiminta

Lähella.fi-palvelu kokoaa tietoa Pohjois-Karjalassa toimivista yhdistyksistä ja yhdistysten tarjoamasta toiminnasta, tuesta, tapahtumista, uutisista ja vapaaehtoistehtävistä.

Harrastuskentän toimintoihin Liperissä voit tutustua muun muassa näissä kanavissa:

Seuraa myös yhdistysten omia tiedotuskanavia. Liperissä toimiviin yhdistyksiin ja järjestöihin voit tutustua verkkosivullamme 

Neuvostot ja toimikunnat

 • Lapsiparlamentti
  • Miia Nivala, koulunuorisotyöntekijä, p. 040 670 6521, miia.nivala@edu.liperi.fi
 • Nuorisovaltuusto
  • Vapaa-aikatoimen edustaja, kokouksen valmistelija ja sihteeri: Tanja Immonen, vapaa-aikaohjaaja, p. 050 472 3209, tanja.immonen@edu.liperi.fi
 • Ikäihmisten neuvosto
  • Ikäihmisten neuvoston sihteerinä toimii Riitta Linkola, vapaa-aikaohjaaja, p. 0400 585 539, riitta.linkola@edu.liperi.fi
 • Vammaisneuvosto
  • Vammaisneuvoston sihteerinä toimii Eeva Elomäki, hyvinvointi- ja hankekoordinaattori, p. 050 592 8635, eeva.elomaki@liperi.fi

Neuvostot ja toimikunnat ovat edustamansa ryhmän vaikuttamis- ja kuulemiskanavia. Neuvostot ja toimikunnat eivät ole Liperin kunnan virallisia päätöstoimielimiä eli ne eivät tee päätöksiä kunnan asioista.

Neuvostot ja toimikunnat kuitenkin osallistuvat päätöksentekoon antamalla lausuntoja, tekemällä aloitteita ja lisäksi niiden edustajilla voi olla puhe- ja läsnäolo-oikeuksia joissain kunnan lautakuntien tai muiden toimielimien kokouksissa.

Lisätietoja ja neuvostojen muistiot löydät kunnan verkkosivulta Neuvostot ja toimikunnat.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pärnävaaran asfaltoidulla kuntoradalla tehdään opastustöitä – rata avataan töiden valmistuttua

Pärnävaaran asfaltoidulla kuntoradalla tehdään opastustöitä – rata avataan töiden valmistuttua

Radalle tulee esimerkiksi ohjetaulut, opastusmerkinnät ja kaistamaalaukset.

Pärnävaaran asfaltoidun kuntoradan opastustyö on käynnissä. Radalle on tulossa muun muassa ohje- ja opastaulut, opastus- ja varoitusmerkkejä, kaistamaalaukset sekä maalatut suuntanuolet.

Rata ei ole toistaiseksi käytössä. Rata päästään avaamaan, kunhan radan turvallisuuden kannalta tarvittavat toimet on tehty. Tiedotamme avaamisesta Liperin kunnan kanavissa.

Valmiilla radalla saa liikkua ohjeita noudattaen lihasvoimin rullasuksilla, rullaluistimilla, rullalaudalla, potkulaudalla, kävellen ja juosten sekä potku- ja polkupyörällä. Liikkuminen on sallittua myös sähköavusteisella polkupyörällä, jonka suurin teho on enintään 250 W. Sähköavustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h, ja avustus saa toimia vain poljettaessa.

Moottoriajoneuvoilla ja sähköpotkulaudoilla tai muilla kevyillä sähköajoneuvoilla ajo radalla on kielletty. Koirien ulkoilutus ei myöskään ole radalla sallittua.

Rullahiihtäjä asfalttiradalla.

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute