Oppilashuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Oppilashuolto sisältö

Oppilashuolto

Oppilashuolto toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla. Se edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja ehkäisee ongelmien syntymistä.

Oppilashuolto jaetaan yhteisölliseen ja yksilölliseen oppilashuoltoon. Se toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla, ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä ja täydentää oppilaan saamaa yleistä, tehostettua tai erityistä tukea.

Oppilashuolto edistää myös koko kouluyhteisön hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllistä toimintaa, parantaa ympäristön esteettömyyttä ja lisää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää yhteisöllistä oppilas- tai opiskelijahuoltoa. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Se vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja turvallisuutta. 

Koulukohtaisen oppilashuoltotyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa tehtävää varten perustettu oppilashuoltoryhmä. Ryhmään voivat kuulua rehtori, erityisopetuksen edustaja, opettajat, oppilashuollon palveluiden työntekijät, huoltajien edustaja ja kutsuttaessa alueella toimivat muut asiantuntijat.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokousmuistiot ovat julkisia ja niitä voit lukea koulujen kotisivuilla.

Yksilöllinen oppilashuolto

Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Se tarkoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, psykologi- ja kuraattoripalveluita, monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa sekä tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yksilökohtainen oppilashuolto edistää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

Yksilökohtainen oppilashuolto on suunnitelmallista ja monialaista yhteistyötä, johon voi kuulua opetustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, oppilas ja hänen huoltajansa sekä muut tarvittavat tahot. Asiantuntijaryhmä kutsutaan koolle, kun lapsen fyysisestä, psyykkisestä tai sosiaalisesta hyvinvoinnista herää huolia. Yksilökohtainen oppilashuolto perustuu vapaaehtoisuuteen, eli sitä varten tarvitaan huoltajan suostumus.

Oppilashuollon suunnitelmat, toteutumisen ja arvioinnin kirjaamme oppilashuoltokertomukseen ja potilastietojärjestelmään tai asiakastietojärjestelmään. Näitä salassa pidettäviä tietoja luovutetaan vain hyvin perustellusta pyynnöstä. Oppilashuoltokertomuksista muodostuu oppilashuoltorekisteri.

 

Oppilashuolto katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ylämyllyn koulun Patteriston yksikkö vihitään käyttöön 24. syyskuuta

Ylämyllyn koulun Patteriston yksikkö vihitään käyttöön 24. syyskuuta

Tapahtuma on katsottavissa suorana lähetyksenä perjantaina klo 10 alkaen Liperin kunnan YouTube-kanavalta.

Liperin kunnassa yläkoululaisten lukuvuosi on alkanut täysin uusissa tiloissa Ylämyllyllä. Rakennus valmistui loppukesästä 2021 ja tiloissa toimii koulun lisäksi myös Ylämyllyn nuorisotalo ja Ylämyllyn kirjasto. Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön vihkiäisiä vietetään perjantaina 24. syyskuuta 2021.

Tilaisuudessa on vieraana tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen. Tapahtuma on katsottavissa suorana lähetyksenä juhlapäivänä klo 10 alkaen Liperin kunnan YouTube-kanavalta www.youtube.com/c/LiperinkuntaVirallinen. Tilaisuus on katsottavissa myös tallenteena viikon ajan.

Patteriston yksikön tilat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia seuroille, yhdistyksille ja muille paikallisille ja seudullisille toimijoille kouluaikojen ulkopuolella. Patteriston yksikön piha-alueella on monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia, kuten fitness- ja parkourvälineet, pihapeliareena, pallokenttiä ja juoksurata, jotka ovat kouluaikojen ulkopuolella vapaassa käytössä.

Tutustu sähköiseen esitteeseen koulusta! Pääset esitteeseen klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Esitteen kansikuva, julkisivu koulusta

Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön julkisivua ja piha-aluetta

Lisätietoja:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute