Oppilashuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Oppilashuolto sisältö

Oppilashuolto

Oppilashuolto toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla. Se edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja ehkäisee ongelmien syntymistä.

Oppilashuolto jaetaan yhteisölliseen ja yksilölliseen oppilashuoltoon. Se toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla, ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä ja täydentää oppilaan saamaa yleistä, tehostettua tai erityistä tukea.

Oppilashuolto edistää myös koko kouluyhteisön hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllistä toimintaa, parantaa ympäristön esteettömyyttä ja lisää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää yhteisöllistä oppilas- tai opiskelijahuoltoa. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Se vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja turvallisuutta. 

Koulukohtaisen oppilashuoltotyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa tehtävää varten perustettu oppilashuoltoryhmä. Ryhmään voivat kuulua rehtori, erityisopetuksen edustaja, opettajat, oppilashuollon palveluiden työntekijät, huoltajien edustaja ja kutsuttaessa alueella toimivat muut asiantuntijat.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokousmuistiot ovat julkisia ja niitä voit lukea koulujen kotisivuilla.

Yksilöllinen oppilashuolto

Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Se tarkoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, psykologi- ja kuraattoripalveluita, monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa sekä tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yksilökohtainen oppilashuolto edistää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

Yksilökohtainen oppilashuolto on suunnitelmallista ja monialaista yhteistyötä, johon voi kuulua opetustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, oppilas ja hänen huoltajansa sekä muut tarvittavat tahot. Asiantuntijaryhmä kutsutaan koolle, kun lapsen fyysisestä, psyykkisestä tai sosiaalisesta hyvinvoinnista herää huolia. Yksilökohtainen oppilashuolto perustuu vapaaehtoisuuteen, eli sitä varten tarvitaan huoltajan suostumus.

Oppilashuollon suunnitelmat, toteutumisen ja arvioinnin kirjaamme oppilashuoltokertomukseen ja potilastietojärjestelmään tai asiakastietojärjestelmään. Näitä salassa pidettäviä tietoja luovutetaan vain hyvin perustellusta pyynnöstä. Oppilashuoltokertomuksista muodostuu oppilashuoltorekisteri.

 

Oppilashuolto katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Nuorten kesätyöhaku lähestyy

Nuorten kesätyöhaku lähestyy

Tänäkin vuonna liperiläiset nuoret saavat kesätyösetelin, jonka tarkoituksena on kannustaa yrittäjiä, yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä tarjoamaan kesätöitä nuorille liperiläisille.

Kuluvana vuonna 2020 jaamme kesätyösetelin jo 15-vuotiaille! Huomaathan, että Liperin kunnan kesätyöpaikkoja voivat hakea 16-17-vuotiaat eli 2003–2004 syntyneet. 15-vuotiaat voivat hyödyntää kesätyöseteliään muiden kesätöiden hakemisessa.

Seteli on 150 euron arvoinen raha kesätyöhön, jonka nuori hakee itse suoraan työnantajilta. Seteliä vastaan kunta maksaa 150 euroa nuoren palkasta suoraan työnantajalle.

Setelin avulla kesätöitä voi hakea Liperin alueella toimivasta yrityksestä tai yrityksestä, jonka omistaja asuu Liperissä. Setelillä voi myös hakea töihin liperiläisille yhdistykselle tai Liperin ev. lut. tai Taipaleen ortodoksiselle seurakunnalle. Myös työskentely oman perheen yrityksessä on mahdollista.

Katso lisätietoja verkkosivultamme työllisyyspalveluiden alta!

Liperin kunnan kesätyöpaikkojen hakuaika ensi kesälle tapahtuu 1.–31. maaliskuuta 2020.

Lähikuva vuoden 2020 kesätyösetelistä

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute