Opetus pääkuva

Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Perusopetus

Elisa Chat - Perusopetus (TÄMÄ näkyy vain ylläpitäjälle)

Opetus sisältö

Perusopetus

Kunnassamme on viisi perusopetuksen koulua, joista neljä on alakouluja ja yhdessä on alakoulun lisäksi kunnan yhteinen yläkoulu. Opetus perustuu positiiviseen pedagogiikkaan ja oppilaan aktiiviseen rooliin.

Opetus ländäri kuvallinen nosto

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Wilma-sovelluksessa tietoturvaloukkaus

Wilma-sovelluksessa tietoturvaloukkaus

Tietoturvaloukkaus on johtunut sovelluksen ylläpitäjän virheestä rajapinnan määrittelyssä. Virallisen Wilma-sovelluksen käyttäminen on edelleen turvallista.

Kouluissa käytössä olevassa Wilma-järjestelmässä olevia tietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa Wilma Plus -sovelluksessa. Vanhemman tai oppilaan on ollut mahdollista nähdä huollettavansa opetusryhmän muiden oppilaiden nimet sekä opetustoimen henkilöstöä koskevia tietoja. Liperin kunnalla ei ole tietoa, että Wilma Plus -sovelluksen käyttäjiä olisi Liperin alueella.

Wilma on kodin ja koulun välinen yhteydenpitoväline. Sitä ylläpitää ja kehittää Visma Enterprise Oy. Wilma Plus on käyttänyt Wilma-sovelluksen rajapintaa, jonka avulla voidaan esimerkiksi noutaa tai tuoda tietoja ohjelmistosta toiseen.

Vismalla on tapahtunut rajapinnan määrittelyssä virhe, jonka vuoksi tietoja on voinut näkyä väärässä paikassa. Visma poisti 24. elokuuta toiminnon, joka mahdollisti muiden oppilaiden nimien näkymisen ja maanantaina 12. syyskuuta Visma poisti kolmansien osapuolien rajapinnan käytön kokonaisuudessaan.

Liperin kunta muistuttaa, että Wilma-tunnuksilla ei tule kirjautua mihinkään muuhun sovellukseen kuin Visman viralliseen Wilma-sovellukseen, jonka käyttö on edelleen turvallista.

Vaikka Liperin kunta ei ole omilla toimenpiteillään voinut estää tapahtunutta, selvitämme asiaa ja pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia.

Koulutarvikkeita ja älypuhelin puupöydällä

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Maija Niemeläinen

Hallintosihteeri
 050 407 9575
maija.niemelainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva

Riina Sorsa

Toimistosihteeri
 040 670 4392
riina.sorsa@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute