Opetus pääkuva

Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Perusopetus

Elisa Chat - Perusopetus (TÄMÄ näkyy vain ylläpitäjälle)

Opetus sisältö

Perusopetus

Kunnassamme on kuusi koulua, joista neljä on alakouluja, yksi yhdistetty ala- ja yläkoulu sekä yksi koulu erityistä tukea tarvitseville oppilaille Opetus perustuu positiiviseen pedagogiikkaan ja oppilaan aktiiviseen rooliin.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Lakon vaikutukset koulukuljetuksiin

Lakon vaikutukset koulukuljetuksiin

Lakko vaikuttaa merkittävästi koulukuljetuksiin keskiviikkona ja torstaina. Pyydämme tarkistamaan kouluun.fi-palvelusta onko oppilaalle järjestynyt kuljetus ja mihin aikaan. Ilmoitathan koululle Wilman kautta, jos oppilas jää kuljetuksen puuttumisen takia kotiin.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on jättänyt työnantajille ilmoitukset poliittisista lakoista. Linja-autonkuljettajat ja huoltokorjaamojen henkilökunta ovat lakossa keskiviikkona ja torstaina 14.-15.2.2024 kello 00.00–24.00. Tämä vaikuttaa laajasti bussiliikenteeseen niin paikallisliikenteessä kuin kaukoliikennevuoroilla.

Lakko vaikuttaa merkittävästi koulukuljetuksiin keskiviikkona ja torstaina

Liperin kunnan koulukuljetuksia ajaa keskiviikkona ja torstaina pikkubussit M1, S1, L1, L2, L3, Y1, Y2, V3 ja V4 (9/14). Näille autoille on siirretty niin paljon kuljetuksia kuin mahdollista, mutta kapasiteetti ei kuljettamaan kaikkia oppilaita normaalisti kouluun tai koulusta kotiin. Suosittelemme perheitä varautumaan omiin kuljetuksiin, jos se on mahdollista.

Waltti-bussien keskiviikon kaikki reitit jäävät ajamatta eli reitit 124, 127, 129, 131 sekä Rääkkylästä tuleva vuoro. (HUOM! Näitä Waltti-matkoja ei kuitenkaan ole kouluun.fi -palvelusta peruutettu, koska näitä ei voida tehdä massatoimintoina, vaan ne tulisi peruuttaa oppilas kerrallaan.) Yksittäisiä Waltti-bussien vuoroja on korvattu pikkubusseilla.

Tämän hetken tiedon mukaan torstaina liikennöidään Waltti-bussien 127 ja 129 vuorot. Ajantasaisin tieto löytyy reittioppaasta https://joensuu.digitransit.fi/

Pyydämme tarkistamaan kouluun.fi-palvelusta onko oppilaalle järjestynyt kuljetus ja mihin aikaan. Kuljetus on voinut järjestyä myös vain yhteen suuntaan.

Jos kuljetus on ilmoitettu vain yhteen suuntaan, eikä teidän ole mahdollista kuljettaa itse oppilasta toiseen suuntaan, pyydämme teitä siinä tapauksessa perumaan sovelluksessa myös ilmoitetun kuljetussuunnan.

Ilmoitathan koululle Wilman kautta, jos oppilas jää kuljetuksen puuttumisen takia kotiin.

Joensuun seudun joukkoliikenne

Jos lakko toteutuu, useimmat JOJO-linjat ja vuorot jäävät ajamatta Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla. Lakko vaikuttaa myös ELY-keskuksen hankkimaan Waltti-liikenteeseen.

Jos mahdollista, kannattaa lakkoaikana varautua käyttämään muita kulkumuotoja, sillä tilanne voi muuttua vielä keskiviikon ja torstain aikanakin.

Lakon toteutuessa JOJO:n sähköinen aikataulu- ja reittiopas näyttää lakkopäivänä ainoastaan ne Waltti -vuorot, jotka liikennöivät.

Lakon aiheuttamista muutoksista ELY-keskuksen liikenteisiin löytyy tietoa: https://www.ely-keskus.fi/web/joukkis/poikkeuspaivat. Myös näistä muutoksista on tieto Reittioppaassa.

 

Päivitys 13.2. klo 9.30: Joensuun seudun joukkoliikenteen tietojen osalta.

Päivitys 13.2. klo 12.05: Lisätty tieto Savonlinjan koululiikenteestä.

Päivitys 13.2. klo 16.20: Lisätty tietoa koulukuljetusten tilanteesta.

Koulukyydin merkki minibussin takaovessa

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Maija Niemeläinen

Hallintosihteeri
 050 407 9575
maija.niemelainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva

Riina Sorsa

Toimistosihteeri
 040 674 2820
riina.sorsa@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute