Nuorisoneuvosto pääkuva

Navigaatiovalikko

Nuorisovaltuusto, sisältö

Liperin nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto on nuorten oma vaikuttamiskanava kunnallisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuuston tehtävänä on tuoda julki nuorten tarpeita ja vaikuttaa nuoria koskevissa kysymyksissä.

Nuorisovaltuusto edistää vuoropuhelua nuorten ja päättäjien välillä ja se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Päätöksenteon lisäksi nuorisovaltuusto järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia kunnan nuorille ja osallistuu aktiivisesti koulutuksiin ja myös kansainväliseen toimintaan. Nuorisovaltuuston toimikausi kestää kaksi kalenterivuotta ja valtuuston jäsenet valitaan nuorisovaltuuston vaalilla. 

Liperin nuorisovaltuuston jäsenet

Toimikausi 2022–2023:

 • Alex Riikonen
 • Else Lehmus
 • Emmi Reijonen
 • Jonne Tanskanen
 • Leevi Lauronen
 • Mikael Sormunen
 • Nico Kupiainen
 • Roni Nevalainen
 • Teija Kiviniemi
 • Veikko Koponen

Ota rohkeasti yhteyttä nuorisovaltuustoon, jos

 • sinulle tulee mieleen tapahtumia tai tempauksia mitä voisi toteuttaa. 
 • sinulla on ideoita, miten Liperistä voidaan tehdä entistä viihtyisämpi ja parempi paikka nuorisolle.
 • sinulla on jotain kysyttävää nuorisovaltuustolta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kunta toivoo vanhempien keskustelevan nuorten kanssa vapaa-ajan vietosta

Kunta toivoo vanhempien keskustelevan nuorten kanssa vapaa-ajan vietosta

Asuinalueilla häiriön aiheuttaminen ja piittaamaton liikennekäyttäytyminen aiheuttavat huolta.

Liperin kunnassa on herännyt huoli nuorten vapaa-ajanviettotavoista ja sen aiheuttamista kielteisistä lieveilmiöistä. Toivomme, että asiasta keskustellaan myös kodeissa.

Ylämyllyllä huolta ovat herättäneet nuorten kokoontumiset etenkin Honkatien, Katajakujan ja Havupolun ympäristössä. Osa nuorista on häiriköinyt alueen kiinteistöjä ja kotitalouksia toistuvasti keväästä lähtien. Tilanne asukkaiden ja nuorten välillä on ollut tulehtunut.

Häiriöiden vuoksi asiaton oleskelu ja moottoriajoneuvolla liikkuminen alueella kielletään liikennemerkein. Kulku neuvolan ja hammashoitolan kiinteistölle on sallittu vain näiden asiakkaille.

Toinen keskeinen huolenaihe on nuorten liikennekäyttäytyminen. Moni mopoilija ajaa vastoin liikennesääntöjä keulien, nopeusrajoituksista piittaamatta, ajoväylistä välittämättä, sekä viritetyillä mopoilla. Pyydämme, että kotona keskusteltaisiin myös vastuullisesta liikennekäyttäytymisestä ja että aikuiset omalla esimerkillään ylläpitäisivät ja opastaisivat turvalliseen liikennekulttuuriin.

Korostamme, että suurin osa nuorista toimii niin liikenteessä kuin muuallakin fiksusti ja vastuullisesti. Yksikin onnettomuus on kuitenkin liikaa, ja siksi toivomme ennaltaehkäisevää tarttumista asiaan nyt, kun suuremmilta kolareilta ja yhteenotoilta on vielä vältytty.

Jalkautuva nuorisotyö

Olemme aloittaneet viime keväänä jalkautuvan nuorisotyön Liperin kunnan alueella. Sen tarkoituksena on nuorten kohtaaminen heidän omilla kokoontumispaikoillaan. Jalkautumassa on aina Liperin kunnan nuorisotyöntekijä sekä 1–3 vapaaehtoista. Jalkautuminen tapahtuu Liperin taajamissa (Ylämylly, Liperi, Viinijärvi) pääsääntöisesti perjantai-iltaisin.

Jalkautuvan nuorisotyön porukkaan mahtuu lisää vapaaehtoisia. Koulutamme vapaaehtoiset tehtävään. Jalkautuminen ei ole järjestyksenvalvontatyötä, vaan vapaaehtoisuuteen perustuvaa nuorten kohtaamista.

Nuoria ihmisiä istuu vieretysten, osalla käsissään tietokone tai puhelin.

Lisätietoja jalkautuvasta nuorisotyöstä

Yhteystiedot

Tanja Immonen

Vapaa-aikaohjaaja
 050 472 3209
Koivutie 4, 83100 Viinijärvi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute