Mihin kouluun menen pääkuva

Navigaatiovalikko

Mihin kouluun menen sisältö

Miten koulu määräytyy

Pääsääntöisesti lapset menevät lähikouluunsa. Joissakin tapauksissa ensisijainen koulu voi olla jokin muu kuin lähikoulu.

Kun olet ilmoittanut lapsesi kouluun, saat rehtorin päätöksen siitä, mikä on lapsen ensisijainen koulu. Vuonna 2024 koulun ensimmäiselle luokalle ei tarvitse tehdä ilmoitusta itse, vaan hyvinvointipalvelut poimivat väestörekisteristä tulevat ensimmäisen luokan oppilaat.

Ohjaamme lapset lähikouluun eli siihen kouluun, jonka oppilaaksiottoalueella asutte. Joskus perusopetuksen ryhmäkokojen tasaamiseksi on kuitenkin tarpeen osoittaa lapsen ensisijaiseksi kouluksi jokin muu kuin lähikoulu.

Sinulla on oikeus hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muualta kuin lähikoulusta. Silloin koulukuljetusten järjestelyt ja kustannukset jäävät sinulle.

Ensisijainen koulu

Ensisijainen koulu on pääasiassa lähikoulu eli se koulu, jonka oppilaaksiottoalueella lapsesi asuu.

Näet koulupiirit Alueet-valikon alta.

Ensisijaisen koulun päätämme koulumatkajärjestelyjen, koulumatkan turvallisuuden ja koulun perusopetusryhmien määrän perusteella.

Lapsen ensisijaiseksi kouluksi voimme osoittaa kunnan alueella toimiva toisen koulun, jos yksi seuraavista kohdista täyttyy:

  • Osoitteen mukainen lähikoulu on täynnä eli luokassa on yli 24 oppilasta ja kuljetuksen avulla oppilaalle voidaan mahdollistaa koulunkäynti toisessa koulussa,
  • lapsen tukitoimet sitä edellyttävät tai
  • jos kyseessä on maahanmuuttajaopetuksen valmistava jakso.

Toissijainen koulu

Sinulla on oikeus hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muualta kuin lähikoulusta. Ano koulunkäyntioikeutta hyvinvointijohtajalta.

Jos sinulla on kouluvalinnan perusteeksi asiantuntijalausuntoja, laita ne liitteeksi hakemukseen. Lausunto voi olla esimerkiksi perhekeskuksesta, lääkäriltä, psykologilta, sairaanhoitopiiriltä tai oppilashuoltotyöryhmältä, ja se voi liittyä terveydentilaan tai se voi olla jokin muu painava syy.

Kun lapsesi käy toissijaista koulua, vastaat itse lapsen kuljettamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Mihin kouluun menen katos myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Jouluisia tapahtumia ympäri Liperiä, kunnan joulupuuro tarjolla 1.12. kirkonkylällä

Jouluisia tapahtumia ympäri Liperiä, kunnan joulupuuro tarjolla 1.12. kirkonkylällä

Kunnan tarjoama maksuton joulupuuro on tänä vuonna tarjolla kirkonkylän joulunavauksen yhteydessä. Katso uutisesta myös muut joulunavaukset ja jouluiset tapahtumat Liperissä!

Paloaukean joulumyyjäiset lauantaina 25.11. klo 10–13 Ylämyllyllä, Jyrin ruokalassa, Patteristontie 12. Myyjäisten järjestäjänä on Vanhempainneuvosto Rumpu ry. Myytävänä muun muassa joululeivonnaisia ja käsitöitä, lapsille poniajelua ja kaverikoiria rapsuteltavana. Myyntipaikkojen tiedustelu sähköpostitse: vanhempainneuvostorumpu@gmail.com.

Liperin kirkonkylän joulunavaus perjantaina 1.12. iltapäivän aikana. Mukana olevia yrityksiä ja tapahtumia on Liperin Keskustien, Myllypuodin ja Yhteisötalon ympäristössä. Liperin kunta tarjoaa tapahtumassa maksuttoman joulupuuron klo 14–17 Yhteisötalolla, Opintie 2. Lue lisää tapahtumakalenterista.

Joulukorttikampanjan korttiaskartelupaja tapahtuman yhteydessä Liperin kirjastolla, Keskustie 12, klo 12–15. Lue lisää joulukorttikampanjasta tästä uutisesta.

Tervetuloa tonttukylään! Luontoliikuntatapahtuma lapsiperheille lauantaina 2.12. klo 10–12 Käsämässä, Silmutie 9. Tonttukylä on luontoliikuntatapahtuma, johon perheet voivat saapua oman aikataulunsa mukaan. Tapahtuma sijoittuu ammattiopisto Luovin maastoon Käsämän Huttulammelle, jonka ympäri kiertävällä polulla seikkaillaan tonttukylän jouluisten tehtävien parissa. Tapahtuman järjestää Liperin kunnan hyvinvointipalvelut osana AVI:n rahoittamaa Perheet liikkumaan -hanketta yhdessä partiolippukunta Liperin Kokkoveikkojen kanssa.

Viinijärven kylän joulunavajaiset lauantaina 2.12. klo 10–14 Viinijärven koululla, Kirkkotie 4. Myytävänä muun muassa koristeita ja jouluherkkuja. Tapahtuman järjestää Viinijärven kyläyhdistys ry, joka vastaa myös myyntipaikkojen varauksista: viinijarvenkyla@gmail.com, p. 040 416 7010.

Yhteislaulutilaisuus Kauneimpia joululauluja sunnuntaina 3.12. klo 16-19 Liperin Yhteisötalolla. Pääsymaksu 5 euroa sisältää kahvin/teen ja kahvileivän. Kahvitus klo 16 alkaen. Tuotto Yhteisötalon hyväksi. Arpajaiset. Tapahtuman järjestää Eläkeliiton Liperin yhdistys, Liperin Eläkkeensaajat, Liperin Karaokekerho ja P-K:n Syöpäyhdistyksen Liperin paikallisosasto.

Tilamyymälän pikkujoulut Koivulan farmilla torstaina 7.12. klo 15–18, Nivankankaantie 11b, Liperi. Paikalla Joulupukki, myös pipari- ja glögitarjoilu. Tapahtumassa Kahvila Mocca myymässä leivonnaisia. Myynnissä myös kransseja, joulukortteja, suklaataloja ja käsitöitä. Tapahtuman järjestää Koivulan farmi, koivulan-farmilla.webnode.fi.

Joulun taikaa -tapahtuma lauantaina 9.12. klo 15–17 Ylämyllyllä, Tehtaantie 6–8. Arpajaiset, poniajelua, tulennielijä. Myynnissä muun muassa käsitöitä, leivonnaisia ja joulukuusia. Huom! Tapahtuman pysäköinti Ylämyllyn koulun Patteriston yksiköllä (yläkoulu), Laavupolku 2. Tapahtuman järjestää HyvänOlon Mylly, info@hyvanolonmylly.fi.

Hyvän joulun toivotus -joulukonsertti torstaina 14.12. Liperin kirkossa, Tutjuntie 1. Solisteina Nina Kari ja Harri Piiroinen, säestää kanttori Hannele Sorvari. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €. Konsertin järjestää Oikea Valinta/Laulaja Nina Kari.

Kauneimmat joululaulut Liperin kirkossa sunnuntaina 17.12. klo 18, Tutjuntie 21.


Tapahtumajärjestäjä: muistathan ilmoittaa tapahtumasi myös maakunnalliseen tapahtumakalenteriin? Sen käyttö on yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja muille toimijoille maksutonta.

Ohjeet tapahtumakalenterin käytöstä löydät suoraan sen etusivulta: https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/fi-FI. Maakunnan, Joensuun kaupungin ja Karjalaisen tapahtumakalenterit ovat linkittyneet toisiinsa, eli riittää, kun täytät tapahtumatietosi vain yhteen!

Kimalteella koristeltu joulukuusen pallo, taustalla muita joulukoristeita

Puuttuuko tapahtumasi? Ota yhteyttä:

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Eeva Karttunen

Koulusihteeri 7-9 lk:t
 040 630 5919
eeva.karttunen@edu.liperi.fi
Laavupolku 2, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute