Maksuton koulukuljetus

Navigaatiovalikko

Maksuton koulukuljetus sisältö

Maksuton koulukuljetus

Maksuttoman koulukuljetuksen voi saada muun muassa matkan pituuden tai vaarallisuuden perusteella.

Koulukuljetus on tietyissä tapauksissa maksutonta. Paikat maksuttomasta koulukuljetuksesta jaamme seuraavien kriteerien perusteella.

1. Matkan pituus

Koulukuljetus on maksutonta esikoululaisille ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille, jos koulumatka on yli 3 kilometriä tai jos koulumatkalla on vartioimattoman tasoristeyksen ylitys.

Kuljetus on maksutonta myös 3–9-luokan oppilaille, joiden koulumatka on yli 5 kilometriä.

Matkan pituuden perusteella myönnämme paikat maksuttomassa koulukuljetuksessa automaattisesti, eli paikkaa ei tarvitse erikseen hakea.

2. Matkan vaarallisuus

Koulukuljetus on maksutonta, jos matka on oppilaalle vaarallinen.

Arvioimme tien vaarallisuuden Tiehallinnon Koululiituohjelman suositusten mukaan ja vertailemme teitä toisiinsa niin, että tilanne on yhdenvertainen kunnan kaikilla koulualueilla. Voimme huomioida arvioinnissa myös riistanhoitoyhdistyksen varmentamat petohavainnot.

Mikäli koululaisen matka pysäkille kulkee vaaralliseksi luokitellun tien varressa, arvioimme tapauskohtaisesti, onko se kohtuullinen matka kulkea jalan. Myös vaaralliseksi luokitellun tien ylitykset arvioidaan tapauksen mukaan, jos ylitys on tarpeen pysäkille pääsemiseksi tai sieltä lähtemiseksi. Ylitys voi olla kohtuullinen, jos se tapahtuu säännöllisesti tutussa kohdassa. Tilausliikenteen kuljettajat pyrkivät aina ottamaan ja jättämään oppilaat tien turvalliselle puolelle, mikäli se on mahdollista.

Paikkaa maksuttomaan kuljetukseen ei tarvitse erikseen hakea, jos lapsesi koulumatka on arvioitu vaaralliseksi.

3. Matkan vaikeus tai rasittavuus

Pyydä kouluterveydenhuollosta lapsellesi lausunto koulumatkan vaikeudesta tai rasittavuudesta. Lausunto itsessään ei vielä oikeuta kuljetukseen, vaan päätämme kuljetuksen tarpeellisuudesta ja laajuudesta aina tapauskohtaisesti. 

Kuljetuspäätöksen teemme enintään lukuvuodeksi kerrallaan, ellei lausunnossa käy ilmi, että perusteet ovat luonteeltaan pysyviä. Hae lapsellesi kuljetusta vapaamuotoisella hakemuksella hyvinvointipalveluista.

Jos sinulla on perusteeksi asiantuntijalausunto esimerkiksi lääkäriltä, liitä se mukaan hakemukseen.

4. Asiantuntijalausunto

Koulukuljetus on maksutonta silloin, kun lapsi on siirretty toissijaiseen kouluun hyvinvointikoordinaattori-rehtorin, lääkärin ja/tai psykologin lausunnon perusteella.

Tällöin paikkaa ei tarvitse hakea, vaan myönnämme sen automaattisesti.

Saattoavustus

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehto on saattoavustus. Saattoavustusta voimme myöntää, jos kuljetusta ei ole mahdollista järjestää oppilaan kotipaikan sijainnin, aikataulujen sovittamisen tai oppilaan sairaudesta tai vammasta johtuvan erityisen syyn vuoksi.

Saattoavustuksesta sovimme kanssasi ennen kuljetuksen aloittamista. Avustuksen määrä on kulloinkin voimassa oleva Kelan oman auton käytöstä maksama korvaus. Maksamme saattoavustuksen sinulle jälkikäteen laskun perusteella.

Hae saattoavustusta hyvinvointipalveluista.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Opetusjärjestelyjen muutokset Liperin koulussa lukuvuodelle 2020–21

Opetusjärjestelyjen muutokset Liperin koulussa lukuvuodelle 2020–21

Tulevan lukuvuoden valmistelut perustuvat sekä tavanomaisiin muutoksiin koulun opettaja- ja oppilaskunnassa että kunnan hyvinvointilautakunnan päätökseen § 47 14.5.2020 ja sen mukaisiin talouden tasapainottamistoimenpiteisiin.

Kuluva kevätlukukausi on ollut monien käänteiden sävyttämä. Vaikka tärkeitä kevään koulupäivä on vielä jäljellä, teemme suunnitelmia myös tulevaa lukuvuotta 2020-21 varten.

Tulevan lukuvuoden valmistelut perustuvat sekä tavanomaisiin muutoksiin koulun opettaja- ja oppilaskunnassa että kunnan hyvinvointilautakunnan päätökseen § 47 14.5.2020 ja sen mukaisiin talouden tasapainottamistoimenpiteisiin.

Tällä hetkellä tiedossa olevat muutokset esitetään seuraavassa tiivistetysti:

Alakoulu

Alakoulussa tehdään uudet luokkajärjestelyt niin, että nykyisestä 1A ja 1B -luokista sekä tulevasta esiopetuksen ikäluokasta muodostetaan luokat 1, 2 ja yhdysluokka 1-2. Ratkaisu perustuu näiden ikäluokkien oppilasmäärien pedagogisesti perusteltuun jakamiseen (tuleva 1. vuosiluokka yhteensä 25 oppilasta, tuleva toinen vuosiluokka yhteensä 23 oppilasta).

Seuraavissa alakoulun opetusryhmissä tapahtuu joko uuden luokanopettajan aloittaminen, opetusryhmän koostumuksen muutos tai luokanopettajan vaihdos:

  • 1. luokka Anna-Leena Lötjönen
  • 1.-2. luokka uusi luokanopetuksen viranhaltija Mari Pesonen
  • 2. luokka Maija Kazera
  • 4. luokka Lauri Volmanen

Nykyisten 1A - ja 1B -luokan oppilaille tiedotetaan uudesta ryhmäjaosta ennen lukuvuoden päättymistä oppilaan oman luokanopettajan toimesta. Ryhmäjakoja on valmisteltu yhdessä varhaiskasvatuksen henkilöstön ja koulun väen kanssa.

Yläkoulu

Tulevat seitsemännen vuosiluokan ryhmäjaot ja niiden luokanvalvojat tiedotetaan syksyllä lukuvuoden työn alkaessa. Hyvinvointilautakunnan päättämä kahden perusopetusryhmän vähentäminen kohdistetaan kahteen pienimmistä seitsemännen ja kahdeksannen luokan opetusryhmään 7G -(11 oppilasta) ja 8D -luokkaan (16 oppilasta).

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseisten opetusryhmien oppilaat sijoitetaan tasaisesti muihin saman luokka-asteen opetusryhmiin.

7G- ja 8D- luokkien oppilaille ja huoltajille tiedotetaan uudet ryhmäjaot ennen lukuvuoden päättymistä kyseisten luokkien luokanvalvojien toimesta. Ryhmäjakoja on valmisteltu yhteistyössä koulun oppilashuoltohenkilöstön kanssa.

Etualalla karttapallo, takana koulutarvikkeita.

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Maija Niemeläinen

Hallintosihteeri
 050 407 9575
maija.niemelainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute