Maaseudun elinkeinopalvut

Navigaatiovalikko

Maaseudun elinkeinopalvelut sisältö

Maaseudun elinkeinopalvelut

Maaseutupalvelut palvelee esimerkiksi viljelijätuissa, eläinten pitopaikkarekisteröinneissä ja petovahingoissa.

Liperin kunnan maaseutuelinkeinopalvelut hoitaa alueen kansallisten ja EU-tukien hallinnon ja siihen liittyvät viranomaistehtävät.

Juuka, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Joensuu, Kontiolahti ja Ilomantsi muodostavat maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen, jossa isäntäkuntana toimii Liperin kunta. Yhteistoiminta-alueen palveluorganisaationa toimii Joensuun seudun maaseutupalvelut.

 Lue yhteistoiminta-alueesta tarkemmin Maakaistan sivuilla.

Palvelut

Maaseutupalvelut palvelee viljelijätuki-, sato-, peto- ja tulvavahinkoasioissa sekä hukkakauran torjuntaan liittyvissä asioissa. Myös maaseudun elinkeinojen ja toimintaympäristön kehittäminen kuuluu palveluihimme. 

Toimimme kylien kehittämisen ja kylien paikallisen osallistumisen linkkinä alueen kaupunkien ja kuntien hallintoon ja toimialoille.

Maatalouden tukihallintotehtävämme ovat:

  • tukihakemusten vastaanotto, tallentaminen ja tarkastaminen,
  • sitoumuskäsittely,
  • maksaminen sekä
  • takaisinperintä.

Hoidamme:

  • satovahinko-, hukkakaura- ja lausuntoasiat,
  • riista- ja petoeläinvahingot ja 
  • eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat. 

Hyödyllisiä sivustoja

 

Uutiset

angle-left Lomituspalvelut pyritään turvaamaan

Lomituspalvelut pyritään turvaamaan

Lomatoimisto pidetään suljettuna asiakkailta 13.4.2020 saakka. Lomituspalveluissa kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia

Lomatoimisto pidetään suljettuna asiakkailta 13.4.2020 saakka.

Lomituspalveluissa kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia: https://www.mela.fi/asiointipalvelut/ tai sopia puhelimitse tapaamisesta klo 9-15 välillä p. 040 167 9100 lomatoimistoon. Tähän numeroon voit myös lähettää sijaisapua koskevat liitteet.

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa myös maataloudessa työskentelevien arkeen. Vuosilomia ja sijaisapua sekä tuettua maksullista lomitusta lomittajatilanteen mukaan kannattaa ja voi pitää turvallisin mielin myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Me lomituspalveluisa teemme kaikkemme, että tiloilla keskeytymätön tuotanto pystytään turvaamaan.

Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää lomitus@liperi.fi näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.

Puimakone työskentelemässä pellolla

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute