Lomituspalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

Lomituspalvelut sisältö

Lomituspalvelut

Pohjois-Karjalan lomituspalveluista vastaa Tohmajärven kunta.

Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut on keskitetty Tohmajärvelle

Tohmajärven, Liperin ja Nurmeksen nykyiset paikallisyksiköt yhdistyivät vuoden 2023 alusta, jolloin niiden hallinnosta vastaa Tohmajärven kunta.

Tohmajärven kunta vastaa koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisestä.

Melan Välitä viljelijästä -projekti

Pohjois-Karjalan alueen Välitä Viljelijästä -projektityöntekijän henkilöesittely Marjaana Olenius

Katso tästä projektin esittelyvideo YouTubessa.

Sähköinen asiointi

Lomituspalveluissakin kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia: www.mela.fi/asiointipalvelut/

Hakemuksiin tarvittavat liitteet toimitetaan Miunpalveluissa osoitteessa: miunpalvelut.fi/tohmajarvi/maatalousyrittajan-lomitusliite

Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää osoitteeseen lomatoimisto@tohmajarvi.fi. Näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.

Lomitusnetti

Suosittelemme asioimaan lomitukseen liittyvissä asioissa sähköisesti Lomitusnetin kautta. Käyttöön tarvitset vain internetyhteyden ja henkilökohtaiset pankkitunnukset. Lomitusnetin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Lomitusnetissä

  • näet maatilan tiedot ja voit ehdottaa niihin muutoksia
  • voit tarkistaa lomitusvarauksesi, toteutuneet lomituksesi ja lomasaldosi
  • voit tehdä hakemukset ja lomituspyynnöt, jotka näkyvät heti reaaliajassa lomatoimistossa.

Mela

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela koordinoi ja valvoo lomitustoimintaa Suomessa. Melan verkkosivuilla on kattavasti tietoa lomituksesta.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut keskitetään

Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut keskitetään

Tohmajärven kunta saa vuoden 2023 alusta vastuulleen koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisen. Vuoden 2022 alussa testataan uutta toimintamallia yhteistyössä yrittäjien ja lomittajien kanssa.

Tohmajärven, Liperin ja Nurmeksen nykyiset paikallisyksiköt yhdistyvät vuoden 2023 alusta, jolloin niiden hallinnosta vastaa Tohmajärven kunta. Tohmajärven kunta saa vuoden 2023 alusta vastuulleen koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisen.

Päätöksen asiasta teki Maatalousyrittäjien Eläkelaitos (Mela) sosiaali- ja terveysministeriön edellyttämän kokonaisarvion pohjalta, missä ratkaisevia kriteerejä olivat asiakastyytyväisyys, tehokkuus ja johtaminen.

Nykyisellään Pohjois-Karjalassa lomituspalvelujen isäntäkuntina toimivat Tohmajärvi, Liperi ja Nurmes. Tohmajärvi vastaa Keski-Karjalan, Liperi maakunnan keskiosien ja Nurmes pohjoisosien lomituspalveluista.

Lomituspalveluiden tehtävänä on järjestää lomituspalvelulain mukaiset palvelut niin, että alueen lomituspalveluihin oikeutetut maatalousyrittäjät pystyvät irrottautumaan turvallisin mielin päivittäisistä välttämättömistä karjanhoitoon kuuluvista töistä.

Maatilojen määrä on vähenevä ja lomitustilojen vaatimukset lomitustoiminnalle ovat kasvavia. Lomituspalvelujen on pystyttävä vastaamaan tilojen kasvaviin vaatimuksiin, sekä palvelemaan maatalousyrittäjiä mahdollisimman joustavasti sekä ammattitaitoisesti.

Alueellisten lomituspalveluiden kehittäminen

Haluamme tuottaa jatkossakin laadukkaita sekä joustavia lomituspalveluita ja siksi toiminnan kehittäminen on tärkeää. Vuoden 2022 alussa testaamme uutta toimintamallia yhteistyössä yrittäjien ja lomittajien kanssa.

Toimintamalli on rakennettu perustuen kyselyn vastauksiin, joka yrittäjille tehtiin syksyllä 2021. Kyselyllä selvitettiin lomituspalveluiden nykytilaa ja kehittämiskohteita. Olemme satunnaisotannalla valinneet tilat ja lomittajat mukaan toimintamallin kehittämiseen. Toimintamallilla pyrimme kehittämään lomituspalveluiden asiakaslähtöisyyttä ja pyrimme vastaamaan paremmin tilojen nykyisiin sekä muuttuviin tarpeisiin.

Kehittämisen aikana keräämme jatkuvaa palautetta, jolloin voimme reagoida välittömästi tarpeisiin ja pystymme tekemään korjaavat toimenpiteet. Tämä vaatii yrittäjien, lomittajien ja lomahallinnon hyvää yhteistyötä ja tiivistä vuorovaikutusta. Täten saamme rakennettua erinomaisen mallin alueellisten lomituspalveluiden järjestämiseksi.

Lomahallinto ottaa yhteyttä toimintamallin kehittämiseen valittuihin yrittäjiin ja lomittajiin. Projektin etenemisestä tullaan tiedottamaan säännöllisesti. Kehitetty toimintamalli tullaan ottamaan käyttöön tiloilla vuoden 2022 loppuun mennessä.

Keltainen leikkuupuimuri puimassa viljaa pellolla

Yhteystiedot

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute