Navigaatiovalikko

Liperi-tietoa sisältö

Liperi-tietoa

Kunnallishallinnolla on Liperissä yli 140-vuotinen historia.

Ennen uuteen kunnallishallintoon siirtymistä paikallinen hallinto oli valtion ja ennen kaikkea kirkon käsissä. Uuteen kunnallishallintoon Liperissä siirryttiin vuonna 1875, kun seurakunta erotettiin kunnasta. Se merkitsi kunnallisten asioiden hoidon siirtymistä kokonaan kuntalaisille ja päätöksenteon siirtymistä kuntakokouksiin.

Kunnallishallinnon alkamista pidetään myös entisen emäpitäjän, Suur-Liperin, päättymisen ajankohtana, koska uusi kunnallisasetus mahdollisti useampien kuntien muodostamisen kuhunkin pitäjään. Näin entinen Suur-Liperi hajaantui useiksi eri kunniksi ja Liperin kunnan alueeksi jäi Liperin luterilaisen emäseurakunnan alue. 

Kirjaston toiminta alkoi Liperissä jo ennen uutta kunnallishallintoa; vuonna 2015 siitä tuli 170 vuotta.

Liperi tänään

Liperi on kolmen taajaman ja hieman alle 12 000 asukkaan kaunis ja vireä kunta Pohjois-Karjalassa. Sijaitsemme loistavien kulkuyhteyksien äärellä: meille pääsee junalla, bussilla, lentokoneella ja hyviä ulkoilureitistöjä pitkin myös pyörällä ja vaikka patikoiden.

Leipäpitäjänä tunnetussa Liperissä maataloudella on pitkät perinteet ja kunnassamme on tuottajia sekä alku- että lopputuotannossa. Maatalouden lisäksi kunnassamme on paljon teollisuuden yrityksiä, joiden tuotannon markkina-aluetta on koko maailma. Liperin kunnassa on kolme taajamaa: Liperin kirkonkylä, Ylämylly ja Viinijärvi. Lisäksi meillä on lukuisia vireitä kyliä.

Vaakuna

Liperin kunnan symboliksi vakiintuneen vaakunan suunnitteli tilauksesta taiteilija Ahti Hammar. Virallisesti vaakuna vahvistettiin käyttöön otettavaksi vuonna 1954. Vaakuna on ulkoasultaan yksinkertainen ja siinä on käytetty vain yhtä heraldiikan peruskuviota, toistoristiä. Vaakuna kuvaa Liperin emäseurakuntaa ja siitä irtaantuneita neljää luterilaista seurakuntaa: Outokumpu (Kuusjärvi), Kontiolahti, Kaavi ja Polvijärvi.

Joensuun seurakunta erotettiin Kontiolahdesta, ei suoraan Liperistä. Taustalla on entinen Suur-Liperi, joka oli aikansa hallinnollinen keskus niin maallisissa kuin hengellisissäkin asioissa ja josta muut seurakunnat ja pitäjät ovat irtautuneet.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Henkilöstöpäällikön ja työllisyyspalveluvastaavan virat haettavana

Henkilöstöpäällikön ja työllisyyspalveluvastaavan virat haettavana

Henkilöstöpäällikkö vastaa kunnan henkilöstöasioiden kokonaisvaltaisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Työllisyyspalveluvastaavan keskeisiä tehtäviä ovat työllisyyden hoidon johtaminen ja kehittäminen, kunnan työllisyyspalveluiden esihenkilötehtävät ja työllisyyteen liittyvien tarvittavien viranhaltijapäätösten tekeminen.

Haemme Liperin kuntaan vakituiseen virkasuhteeseen työllisyyspalveluvastaavaa ja henkilöstöpäällikköä.

Työllisyyspalveluvastaavan keskeisiä tehtäviä ovat työllisyyden hoidon johtaminen ja kehittäminen, kunnan työllisyyspalveluiden esihenkilötehtävät ja työllisyyteen liittyvien tarvittavien viranhaltijapäätösten tekeminen. Työllisyyspalveluvastaava valmistelee osaltaan tarvittavat asiat henkilöstö- ja työllisyysjaostolle.

Työllisyyspalveluvastaavan palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan ja tehtäväkohtainen palkka on 3 300 euroa/kk. 

Haastattelut toteutetaan 2.12. klo 8-11 ja 7.12. klo 12.30-14. Hakuaika päättyy 30. marraskuuta 2021 klo 15:00.

Henkilöstöpäällikkö vastaa kunnan henkilöstöasioiden kokonaisvaltaisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Henkilöstöpäälllikkö toimii myös työnantajan edustajana koko kuntaa koskevissa henkilöstöasioissa, henkilöstö- ja työllisyysjaoston esittelijänä sekä vastaat palkkaneuvotteluista ja virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpanosta.

Virkaan valittavalta edellytämme tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Valittaessa arvostamme perehtyneisyyttä henkilöstöhallintoon, työ- ja virkaehtosopimusten tuntemusta, talousosaamista sekä hyviä vuorovaikutustaitoja ja kehittämisotetta. Dynasty 10-, Populus- ja Titania-järjestelmien tunteminen on eduksi.

Henkilöstöpäällikön palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan ja tehtäväkohtainen palkka on 3 800 euroa/kk.

Haastattelut toteutetaan 3.12.2021 klo 9-14. Hakuaika päättyy 30. marraskuuta 2021 klo 15:00.

Usean ihmisen kädet yhdessä yhteistyön merkiksi

Lisätietoja antaa:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute