Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ympäristöministeriöllä avoinna kysely kulttuuriympäristöstä

Ympäristöministeriöllä avoinna kysely kulttuuriympäristöstä

Ympäristöministeriön käynnistämä kysely tukee Kulttuuriympäristöstrategian arviointia. Kysely on avoinna 24. elokuuta 2020 saakka.

Valtakunnallisen kulttuuriympäristöstrategian (2014–2020) arviointi käynnistyi tämän vuoden huhtikuussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ympäristöministeriön tilaaman arvioinnin toteuttaa Owal Group Oy. Arviointi tehdään kesän ja alkusyksyn aikana.

Sähköisten kyselyiden lisäksi näkemyksiä kulttuuriympäristöstrategian toimivuudesta ja vaikuttavuudesta kerätään asiantuntijahaastatteluin ja kolmessa alueellisessa työpajassa.

Arvioinnin avulla kartoitetaan kulttuuriympäristöasioiden hoitoon liittyviä tarpeita ja tulevaisuuden näkymiä. Tuloksia hyödynnetään muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön johdolla käynnistettävän kulttuuriperintöstrategian valmistelussa.

Kulttuuriympäristö on laaja käsite, sillä se kattaa kaiken sen ympäristön, joka on syntynyt ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta. Siitä huolehtiminen on yhteinen asia – me kaikki voimme vaikuttaa kulttuuriympäristön hyvinvointiin. Kulttuuriympäristö on myös voimavara, josta kannattaa nauttia.

Nyt käynnistyvä kysely tukee Kulttuuriympäristöstrategian arviointia. Ympäristöministeriö toivoo kyselyn avulla runsaasti näkemyksiä sekä asukkailta että rakennetun ympäristön ja maiseman parissa työskenteleviltä.

Vastaa kyselyyn 24.8.2020 mennessä. Voit mielellään vastata myös molempiin kyselyihin.

 

Punainen mökki puiden ja syreenipensaiden keskellä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute