Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ylämyllyn eritasoliittymän järjestelyt elinympäristölautakunnan esityslistalla

Ylämyllyn eritasoliittymän järjestelyt elinympäristölautakunnan esityslistalla

Valtatie 9 perusparannus Ylämyllyn alueella ja siihen liittyvät eritasoliittymäjärjestelyt ovat osa pääosin valtion rahoittamaa ja vetämää hanketta, johon kunta osallistuu omalla pienemmällä kustannusosuudella.

Liperin elinympäristölautakunnan 13.10. kokouksen esityslistalla on valtatie 9 Ylämyllyn eritasoliittymä- ja liikennejärjestelyiden toimenpideselvitys ja jakosuunnitteluvaihtoehdon valinta.

Pitkään vireillä ollut valtatie 9 kehittäminen Ylämyllyn kohdalla on nytkähtämässä eteenpäin, sillä valtatie 9 Ylämyllyn toimenpideselvitys ja eritasoliittymän tarkastelutyö, joka käynnistyi keväällä 2020, on juuri valmistunut. 

Koko eritasoliittymän suunnitteluosuus on pituudeltaan noin 6 kilometriä. Selvitystyössä on kartoitettu valtatie 9 liikenteellisen toimivuuden ja turvallisuuden parantamisen lisäksi eritasoliittymän ja koko katuverkoston optimaaliset linjaukset. Samalla on selvitetty Ylämyllyn alueen tulevat liikennemäärät ja liikenneturvallisuuden kannalta riskialttiit paikat. Alue sijoittuu pohjavesialueelle, joten työssä on selvitetty alustavasti myös vaikutukset pohjaveteen ja vesilain mukaisen luvan tarpeellisuus.

Valtatie 9 perusparannus Ylämyllyn alueella ja siihen liittyvät eritasoliittymäjärjestelyt ovat osa pääosin valtion rahoittamaa ja vetämää hanketta, johon kunta osallistuu omalla pienemmällä kustannusosuudella.

Selvitystyön alussa tarkasteltiin useita eri vaihtoehtoja, mutta jatkotarkasteluihin on valittu kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehto 1:n alustavat kokonaiskustannukset olisivat 17,5 miljoonaa euroa. Tämä vaihtoehto vaikuttaa kuitenkin heikentävästi eritasoliittymän ja ramppien toimivuuteen ja muodostaa kevyen liikenteen reiteille riskipaikkoja.

Vaihtoehto 2:n alustavat kokonaiskustannukset ovat 19,47 miljoonaa euroa. Vaikka vaihtoehto 2 on rakentamiskustannuksiltaan kalliimpi kuin vaihtoehto 1, puoltaa sen valintaa eritasoliittymän parempi toimivuus sekä kevyen liikenteen turvallisuus. Lisäksi valtatie 9 osuus voidaan toteuttaa 100 km/h nopeuden väylänä koko matkalla, myös liittymäalueen osalla.

Turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden vuoksi tekninen johtaja esittää elinympäristölautakunnalle, että Liperin kunta valitsee valtatie 9 toimenpideselvityksessä estetyn vaihtoehdon 2 Ylämyllyn eritasoliittymän jakosuunnittelun vaihtoehdoksi.

Esitykseen sisältyy myös, että toteutusvaiheessa kartoitetaan ja selvitetään tarkemmin Kuopiontien alittavan sillan kustannusjakoperiaatteet.

Lisäys uutiseen 14.10.2020:

 

 

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute