Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Viinijärven koulun hankesuunnittelu on käynnistynyt

Viinijärven koulun hankesuunnittelu on käynnistynyt

Päätökset mahdollisen peruskorjauksen laajuudesta tai uudisrakentamisesta tehdään hankesuunnittelun valmistuttua vuoden 2022 lopulla. Väistötilojen hankinnan kilpailutus on käynnistetty uudelleen tarkennetuilla suunnitelmilla.

Viinijärven koulukeskuksen väistötilojen hankinta etenee. Pohjois-Karjalan hankintatoimi kilpailutti kesän aikana suunnitelmien mukaiset väistötilat. Hankintaprosessi jouduttiin kuitenkin keskeyttämään liian korkeiksi nousseiden kustannusten takia.

Väistötilojen hankinnan kilpailutus on nyt käynnistetty uudelleen tarkennetuilla suunnitelmilla. Tavoitteena on, että väistötilat valmistuisivat mahdollisimman pian vuoden vaihteen jälkeen, kuitenkin viimeistään 31.3.2023 mennessä. Esi- ja alkuopetuksen sekä päiväkodin siivessä toimintaa voidaan toistaiseksi jatkaa normaalisti.

Viinijärven koulun hankesuunnittelu on käynnistynyt elokuun aikana. Päätökset mahdollisen peruskorjauksen laajuudesta tai uudisrakentamisesta tehdään hankesuunnittelun valmistuttua vuoden 2022 lopulla. Tarkemmat suunnitelmat uusista tiloista laaditaan hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen. Käyttäjien kuulemiset toteutetaan tuolloin työpajoissa arkkitehti- ja urakkasuunnittelun pohjaksi.

Koulun opetustiloihin ja päiväkodin tiloihin on tuotu Uniqair-ilmanpuhdistimia. Ilmanpuhdistimet on asennettu kaikkiin niihin tiloihin, joissa käyttäjät ovat kokeneet sisäilmahaasteita. Koululla ilmanpuhdistimien käyttö on todettu ilmanlaatua parantavaksi ja niitä hankitaan muutamia lisää.

Aiemmin tehtyinä toimenpiteinä kellaritilat on alipaineistettu ja niiden tilojen käyttöä on vähennetty. Kuntosali on toistaiseksi suljettu. Myös merkittävimmin vaurioituneen koulun vanhan osan alakäytävän käyttöä on vähennetty ja toimintoja on siirretty muihin osiin rakennusta.

Koulun liikuntasali on käytettävissä normaalisti ainakin vuoden vaihteeseen saakka. Liikuntatilojen käyttäjien on edelleen muistettava, että liikuntatilojen pukuhuonetiloissa kellarissa voi lyhytaikaisesti käydä, mutta siellä oleskelua ei suositella.

Viinijärven koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä seuraa siirtotilojen toteutuksen sekä hankesuunnittelun etenemistä säännöllisesti. Koululle tehtyjen välittömien hallintatoimenpiteiden riittävyyttä seurataan valvontasuunnitelman mukaisella terveystarkastajan tarkastuksella marras-/joulukuussa. Sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 10.10.2023.

Riitta Lappalainen
Hyvinvointijohtaja

Jouni Pekonen
Tekninen johtaja

Viinijärven koulun julkisivu sisäpihalta

Lisätietoja sähköpostilla:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute