Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen tiedote toiminnasta 14.5.2020 alkaen

Varhaiskasvatuksen tiedote toiminnasta 14.5.2020 alkaen

Esioppilaat palaavat lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Myös pienempien lasten osalta paluu päiväkotiin ja perhepäivähoitoon on suositeltavaa.

Varhaiskasvatuksessa toimintaa on ollut koko poikkeustilan ajan esiopetuksessa, päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa.

Paluu lähemmäs normaalioloja alkaa 14. toukokuuta, jolloin esioppilaat palaavat lähiopetukseen. Pienempien lasten osalta paluu päiväkotiin ja perhepäivähoitoon on suositeltavaa.

Osalla lapsista poissaolo on kestänyt pitkään ja aloittaminen voi vaatia ”pehmeää laskua”. Olkaa yhteydessä henkilökuntaan, jos paluu mietityttää. Tehdään siitä yhdessä lapsille mahdollisimman helppoa!

Pyydämme ilmoittamaan lasten läsnä- tai poissaolosta niin tarkasti kuin mahdollista, jotta osaamme varata tarpeellisen määrän henkilökuntaa, tilata ateriat ja varautua esioppilaiden osalta varautua kuljetuksiin.

Noudatamme seuraavia Opetushallituksen ohjeita

Minimoimme kaikkien ulkopuolisten henkilöiden liikkumisen varhaiskasvatuksen tiloissa ja alueilla.

Jokainen päiväkoti ja esiopetusyksikkö on miettinyt, miten lasten tuonti ja lähtötilanteet hoidetaan niin, että kontaktien määrä saadaan mahdollisimman vähäiseksi. Pidämme huolta turvavälistä, pesemme kädet tai käytämme käsihuuhdetta, kun tulemme sisätiloihin.

Jokainen yksikkö ohjeistaa vielä erikseen vanhempia.

Toimimme entistä enemmän pienryhmissä koko päivän ajan.

Ruokailussa huomioimme hygienian ja henkilöstö jakaa annokset lapsille. Lapset eivät saa itse ottaa ruokaa tai käsitellä toisten astioita ja ruokailuvälineitä. Ruokailussa huolehdimme riittävistä etäisyyksistä lasten välillä.

Toiminnassa minimoimme kontaktien määrää järjestämällä toimintaa mahdollisimman paljon ulkotiloissa ja ulkoilemalla päivän aikana.

Hygienian tehostamisesta huolimatta huolehdimme, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä varhaiskasvatuksessa

  • Lievästikään sairaan lapsen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen.
  • Jos lapsi sairastuu varhaiskasvatuksessa olon aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Oireisten tulee olla yhteydessä omaan terveysasemaansa ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin.
  • Käsihygieniasta huolehditaan edelleen tehostetusti. Hyvä käsihygienia varmistetaan jokaisen lapsen kohdalla erityisesti erilaisissa siirtymissä ja ruokailun yhteydessä.
  • Lapsia ohjataan yskimään hihaan ja käyttämään nenäliinaa vain yhden kerran.
  • Suosittelemme, että lapsilla olisi varhaiskasvatuksessa oloaikana erilliset vaatteet kuin kotona. Aamulla laitetaan puhtaat vaatteet varhaiskasvatukseen ja kotiin tullessa ne vaihdetaan kotivaatteisiin.
  • Toistaiseksi omia unileluja tai muita omia leluja ei tuoda varhaiskasvatukseen.

 

Kolme lasta leikkimässä iloisina keinussa

Lisätietoja antaa:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute