Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen kesäajan tiedote

Varhaiskasvatuksen kesäajan tiedote

Katso tiedote varhaiskasvatuksen toiminnasta, päiväkotien aukioloista ja muun muassa lapsen loma-ajan merkinnästä kesällä 2020. Uutista on päivitetty 8. toukokuuta valtioneuvoston uusien ohjeiden tuomien muutosten takia.

(Hyvinvointilautakunta § 14/2017)

Päiväkotien toiminta kesällä

Varhaiskasvatuksessa siirrytään 14.5.2020 alkaen normaaliolojen lainsäädännön mukaiseen toimintaan. Opetushallitus on 6.5.2020 antamassaan ohjeistuksessa pyytänyt kiinnittämään huomiota myös kesäajan suunnitteluun ja järjestelyihin niin, ettei päiväkoteja yhdistellä liian suuriksi kokonaisuuksiksi. Näin toiminta voidaan toteuttaa pienemmissä ryhmissä.

Liperin varhaiskasvatuksen alustavaan kesäajan suunnitteluun tämä tuo muutoksia.

Kaikki kunnalliset päiväkodit ovat koko kesän auki, lukuun ottamatta Taikametsän päiväkotia, joka suljetaan juhannukselta remontin vuoksi. Taikametsän perheille tiedotetaan erikseen varahoitojärjestelyistä.

Liperin esiopetuksen lapset siirtyvät Liperin päiväkodille 1. kesäkuuta 2020 alkaen.

Viinijärven esiopetuksen ja päiväkodin toiminta yhdistyy myös 1. kesäkuuta 2020.

Jyrin, Salokylän ja Mattisenlahden esiopetuksen lapset ovat varahoidossa Jyrin esiopetusryhmissä 1. kesäkuuta 2020 alkaen ja juhannuksen jälkeen Paloaukean päiväkodilla.

Varhaiskasvatusmaksujen kolme eri hyvitysvaihtoehtoa kesällä 2020

Vaihtoehto 1

Kesäaikana varhaiskasvatusmaksu hyvitetään kesä-heinäkuulta, heinä-elokuulta tai kesä-heinä-elokuulta, jos lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta jonkun edellä mainitun ajan.

TAI   

Vaihtoehto 2

Kesäaikana varhaiskasvatusmaksu hyvitetään myös, mikäli varhaiskasvatuspaikkaa ei varata yhtäjaksoisesti 40 arkipäivän tai sitä pidemmäksi ajaksi touko-syyskuun välisenä aikana. Vuorohoidossa 40 päivään lasketaan myös viikonloput, mikäli niitä käytetään säännöllisesti. Hyvitysjakso ei ole sidottu kalenterikuukausiin.
•    Jos keskeytys alkaa ja päättyy kesken kalenterikuukautta, on huomioitava varattavien /käytettävien tuntien määrä, tällöin ei ole mahdollista käyttää kyseisenä kuukautena koko tuntivarausta.
•    Juhannusaatto 19.6.2020 ei ole hoitopäivä, joten sitä ei lasketa hyvitysaikaan.
TAI

Vaihtoehto 3

Heinäkuu on maksuton, mikäli lapsi on aloittanut/ollut varhaiskasvatuksessa elokuusta 2019 alkaen.

Peruutusmaksu

Uusi varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki antaa mahdollisuuden periä peruutusmaksua, mikäli hoitopaikka varataan kesällä eikä sitä kuitenkaan käytetä eikä peruta.

Eli jos lapselle varataan loma-aikana (touko-syyskuu) varhaiskasvatusta, eikä varausta peruta, peritään puolet lain mukaan määräytyvästä maksusta.
Peruutus tulee tehdä kaksi viikkoa ennen varauksen alkua. Maksu peritään myös niiltä, joilla ei muuten mene kuukausimaksua. Tällöin varausmaksu on puolet pienimmästä perittävästä maksusta.

Hyvitysaika vähentää käytettävissä olevia tunteja

Mikäli loma-/hyvitettäväaika alkaa tai päättyy kesken kalenterikuukauden, tuntivarauksesta vähennetään päivittäinen tuntimäärä seuraavasti:

1. Laskennalliset tunnit

Mikäli varhaiskasvatuspaikka varataan säännöllisesti joka päivälle ja hoitoaika on säännöllinen, vähennetään koko kuukauden tuntimäärästä laskennalliset tunnit seuraavasti.

Varaus kuukaudessa     Vähennettävät tunnit päivässä
50 h/kk                           2 h/pv
60 h/kk                           3 h/pv
70 h/kk                           3 h/pv
80 h/kk                           4 h/pv
90 h/kk                           4 h/pv
100 h/kk                         5 h/pv
110 h/kk                         5 h/pv
120 h/kk                         6 h/pv
130 h/kk                         6 h/pv
140 h/kk                         7 h/pv
150 h/kk                         7 h/pv
160 h/kk                         8 h/pv
170 h/kk                         8 h/pv
180 h/kk                         8 h/pv
210 h/kk                         10 h/pv

Mikäli paikkaa käytetään osaviikkoisesti (esim. ma, ke ja pe) hyvitys tehdään vain näiden päivien osalta. Samoin käytettävää hoitoaikaa vähennetään samassa suhteessa.

2. Todelliset tunnit

Mikäli vanhempi pystyy työvuorolistalla tai muulla tavalla ilmoittamaan mitkä olisivat lapsen todelliset hoitopäivät ja -ajat, käytetään näitä varausta vähentävinä aikoina silloin, kun hyvitettävä aika alkaa ja päättyy kesken kalenterikuukauden.

Todellisia tunteja käytetään pienissä tuntivarauksissa ja epäsäännöllisten hoitoaikojen kohdalla.

Hyvitys tehdään päivinä kuukausimaksusta ja kuten edellä todettiin niin hyvitettävät päivät vähentävät kyseisenä kuukautena käytettävissä olevia tunteja.

Näin ilmoitat lapsen loma-ajan

Lapsen loma-aika merkitään sähköiseen hoitoaikailmoitukseen 24.4.2020 mennessä. Ohjelmaan merkitään hyvitettävä aika poissaolona ja alasvetovalikosta valitaan ennalta ilmoitettu poissaolo. Hyvitettäväksi merkityn ajan tulee täyttä edellä mainitut ehdot.

Muu, ei hyvitettävä poissaolo tai loma ilmoitetaan myös sähköisen hoitoaikailmoituksen kautta 24.4.2020 mennessä. Tällöin alasvetovalikosta valitaan muu poissaolo.

Perhepäivähoidon varahoidon tarve ilmoitetaan perhepäivähoitajalle 24.4.2020 mennessä.

Syksyn esioppilaat ja koululaiset

Syksyn esioppilaiden varhaiskasvatus järjestetään ennen esiopetuksen alkua, 3.8.2020 alkaen omissa esiopetusyksiköissä.

Koululaisten varahoito järjestetään varahoitoyksiköissä koulun alkuun saakka.

//Uutista on päivitetty 8. toukokuuta valtioneuvoston uusien ohjeiden tuomien muutosten takia.//

Kaksi lasta leikkimässä ja tutkimassa kasveja kukkakedolla suurennuslasin kanssa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute