Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Siun sote kerää palautetta kuljetuspalveluista ja vammaispalveluista

Siun sote kerää palautetta kuljetuspalveluista ja vammaispalveluista

Siun sote kerää asiakaspalautetta vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun asiakkailta sekä vammaispalvelujen asiakkailta palvelujen kehittämiseksi. Kyselyihin vastataan nimettömänä ja annettu palaute käsitellään luottamuksellisesti.

Kuljetuspalvelujen asiakaspalautekysely

(vastaa viimeistään 17.4.2020)

Kuljetuspalvelujen asiakaspalautekyselyllä kerätään tietoa vammaispalveluasetuksen (VpL) 8 §:n sekä sosiaalihuoltoasetuksen (ShL) 23 §:n perusteisesta kuljetuspalvelusta. Tähän kuljetuspalveluun kuuluvat työssä käymisen, opiskelun, asioimisen, yhteiskunnallisen osallistumisen, virkistyksen tai muun sellaisen syyn vuoksi tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset. Palautetta kerätään vuoden 2020 ajalta.

Kyselylomakkeella ei kerätä tietoa KELA-kyydeistä. KELA-kyytejä ovat terveydenhoitomatkat, joita ovat esimerkiksi: lääkäri-, laboratorio- ja terapiakäynnit, apuvälineiden sovituskäynnit tai lääkärin määräämät tutkimus ja hoitokäynnit. Kyselyn tarkoituksena on kerätä palautetta kokemuksista kuljetuspalvelun käytöstä. Kyselyn painopiste ei siten ole lakisääteisissä ohjeistuksissa, kuten esimerkiksi kuljetusten omavastuuosuudessa tai perheenjäsenten oikeudessa kulkea kuljetukseen oikeutetun kanssa samalla kyydillä.

Kuljetuspalvelun asiakaspalautekysely toteutetaan yhteistyönä Siun soten, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen ja Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskuksen (MYK) kesken. Asiakaspalautetta hyödynnetään vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun kehittämisessä sekä kuljetuspalvelukilpailuttamisessa.

Vammaispalvelujen asiakaspalautekysely

(vastaa viimeistään 17.4.2020)

Vammaispalvelujen asiakaspalautekyselyllä kerätään palautetta vammaispalvelun sosiaalityöstä, sosiaaliohjauksesta ja palveluohjauksesta. Asiakaspalautekysely toteutetaan Siun soten ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen yhteistyönä.

Kyselyt on postitettu palautuskuoren kera asiakkaille viikolla 13, mutta niihin voi myös vastata sähköisesti. Vastaa kyselyihin viimeistään 17.4.2020. Linkit löytyvät ylempää tekstistä.

Mikäli tarvitset puhelimitse apua lomakkeen täyttämisessä, voit ottaa yhteyttä: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, Oona Hämäläinen, p. 046 964 5133.

Palvelujen kehittämiseksi kyselyjen tuloksista järjestetään keskustelutilaisuudet asiakkaille. Koronavirustilanteesta johtuen nämä huhti- ja toukokuulle suunnitellut asiakastilaisuudet siirtyvät, ja ne järjestetään tilanteen niin mahdollistaessa.

 

Kaksi ihmistä pitelemässä toisiaan kädestä, kuvaan rajattu vain kädet

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute