Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Siun so­ten alueen asuk­kail­la laajempi valinnanvapaus asiointiin 1.1.2020 al­kaen

Siun so­ten alueen asuk­kail­la laajempi valinnanvapaus asiointiin 1.1.2020 al­kaen

Siun sote alkaa tarjota vuoden 2020 alusta alueensa asukkaille terveydenhuoltolain edellyttämää valinnanvapautta laajempaa ja joustavampaa mahdollisuutta asioida millä tahansa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden terveysasemista.

Siun sotella on ensi vuonna yhteensä 21 terveysasemaa Pohjois-Karjalan maakunnan ja Heinäveden kunnan alueella. Tähän saakka kukin kuntalainen on ohjattu asioimaan omalla, asuinpaikan perusteella määräytyvällä terveysasemallaan.

Terveydenhuoltolain vuoden 2014 alusta saakka velvoittaman valinnanvapauden mukaisesti oman terveysasemansa on halutessaan voinut vaihtaa. Vaihto on edellyttänyt kirjallisen ilmoituksen tekemistä sekä omalle että valitulle uudelle terveysasemalle ja merkinnyt jopa kolmen viikon viivettä hoitovastuun siirtymisessä asemien välillä. Tämän lisäksi terveysasemaa on voinut vaihtaa enintään kerran vuodessa.

Aiemmasta käytännöstä poiketen Siun soten alueen asukkaat voivat 1.1.2020 alkaen valita terveysaseman koko Siun soten alueelta ilman erillistä ilmoitusmenettelyä tai sitoutumista yhteen asemaan.

Kuntalaiset voivat siis jatkossa asioida vapaasti heille kulloinkin parhaiten sopivalla Siun soten terveysasemalla, jolla on vapaita aikoja.

Hoitopaikkaa valitessa voi olla aiheellista huomioida myös sairausvakuutuslain säädökset matkakorvauksista. Tämänhetkisen lain perusteella matkakustannukset korvataan yleensä sellaiseen lähimpään tutkimus- ja hoitopaikkaan, jossa kansalainen voi saada hänen terveydentilansa vaarantumatta tarpeellista tutkimusta ja hoitoa.

 

Lääkäri mittaamassa potilaalta verenpainetta ja sykettä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute