Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Saattoavustus käyttöön tammikuun 2022 ajaksi

Saattoavustus käyttöön tammikuun 2022 ajaksi

Huoltajille suunnatulla saattoavustuskorvauksella pyritään vähentämään kuljetuksessa olevien lasten kokonaismäärää. Jos huoltaja päättää kuljettaa oppilasta itse, hänen tulee perua kuljetukset kouluun.fi-palvelussa.

Liperin kunta ottaa tammikuun ajaksi käyttöön saattoavustuskorvauksen huoltajalle, jos hän kuljettaa koulukyytiin oikeutettua lastaan koulumatkoilla. Tällä menettelyllä pyritään vähentämään kuljetuksessa olevien lasten kokonaismäärää. Toimintatavan jatkamista arvioidaan uudelleen tammikuun lopussa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ovat päivittäneet suositusta opetuksen järjestäjille 22.12.2021. Suositukset on uusittu heikentyneen epidemiatilanteen ja tartuntatautilain väliaikaisten säännösten voimassaolon jatkamisen vuoksi. Valtioneuvosto on 7.1.2022 kokouksen jälkeen edelleen painottanut terveysturvallisuustoimien lisäämistä kouluilla.

Kouluissa tartunta- ja altistumisriskiä pyritään pienentämään monien eri tavoin. Perusopetukseen on laadittu kunta- ja koulukohtaiset korona-valmiussuunnitelmat.  Huoltajille on 4.1.2022 jaettu kuntakohtainen koronaohjeistus ja koulut ovat täydentäneet ohjeita valmiussuunnitelman mukaisesti. Jos aluehallintovirasto tekee tällä viikolla uusia päätöksiä, päivitämme ohjeita sen mukaisesti.

Perusopetuksen oppilaat ovat perusopetuslain mukaisen kuljetusetuuden piirissä. Osa kuljetuksista tapahtuu vain koululaisia varten hankituilla taksi- tai linja-autokyydeillä, osa julkisella liikenteellä. Myös koulukuljetukset tulee järjestää niin turvallisesti kuin mahdollista.

Liperissä merkittävä osa oppilaista on koulukuljetuksen piirissä. Samoissa kuljetuksissa on lapsia useilta luokka-asteilta. Koulukuljetusten porrastamista tai kuljetuskaluston lisäämistä ei pystytä tekemään.

Opetushallituksen koronaohjeistuksen mukaisesti maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona voidaan käyttää myös huoltajan kanssa sovittavalla tavalla oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävää riittävää avustusta.

Saattoavustuksen hakeminen

Liperin kunnan koulukuljetusohjeiden mukaan saattoavustuksen määrä on kulloinkin voimassa oleva KELA-korvaus oman auton käytöstä 0,20 €/km.  Saattoavustus myönnetään matkalta, jolla oppilas on kyydissä.

Jos huoltaja päättää kuljettaa oppilasta itse, hänen tulee perua kuljetukset kouluun.fi-palvelussa.

Kuljetuskorvaus haetaan vapaamuotoisella sähköpostilla kuljetusjakson päätyttyä osoitteesta hyvinvointipalvelut@liperi.fi

Sähköpostiin tulee kirjoittaa

  • lapsen nimi, osoite
  • huoltajan nimi ja yhteystiedot
  • huoltajan pankkiyhteystiedot
  • listaus päivämääristä, jolta saattokorvaus maksetaan
  • kyytikertojen kokonaislukumäärä

Huoltajan henkilötunnus maksatusta varten haetaan väestötietojärjestelmästä ja hakiessaan saattoavustusta huoltaja antaa tälle hyväksynnän. Huom! Älä siis lähetä henkilötunnustasi sähköpostin kautta.

Koulukuljetuksissa suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttämistä 12 vuotta täyttäneille, mutta maskeja tarjotaan myös tätä nuoremmille kuljetusoppilaille.

Koulukuljetuksesta kertova lisäkilpi pikkubussin takaosassa.

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute