Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut keskitetään

Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut keskitetään

Tohmajärven kunta saa vuoden 2023 alusta vastuulleen koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisen. Vuoden 2022 alussa testataan uutta toimintamallia yhteistyössä yrittäjien ja lomittajien kanssa.

Tohmajärven, Liperin ja Nurmeksen nykyiset paikallisyksiköt yhdistyvät vuoden 2023 alusta, jolloin niiden hallinnosta vastaa Tohmajärven kunta. Tohmajärven kunta saa vuoden 2023 alusta vastuulleen koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisen.

Päätöksen asiasta teki Maatalousyrittäjien Eläkelaitos (Mela) sosiaali- ja terveysministeriön edellyttämän kokonaisarvion pohjalta, missä ratkaisevia kriteerejä olivat asiakastyytyväisyys, tehokkuus ja johtaminen.

Nykyisellään Pohjois-Karjalassa lomituspalvelujen isäntäkuntina toimivat Tohmajärvi, Liperi ja Nurmes. Tohmajärvi vastaa Keski-Karjalan, Liperi maakunnan keskiosien ja Nurmes pohjoisosien lomituspalveluista.

Lomituspalveluiden tehtävänä on järjestää lomituspalvelulain mukaiset palvelut niin, että alueen lomituspalveluihin oikeutetut maatalousyrittäjät pystyvät irrottautumaan turvallisin mielin päivittäisistä välttämättömistä karjanhoitoon kuuluvista töistä.

Maatilojen määrä on vähenevä ja lomitustilojen vaatimukset lomitustoiminnalle ovat kasvavia. Lomituspalvelujen on pystyttävä vastaamaan tilojen kasvaviin vaatimuksiin, sekä palvelemaan maatalousyrittäjiä mahdollisimman joustavasti sekä ammattitaitoisesti.

Alueellisten lomituspalveluiden kehittäminen

Haluamme tuottaa jatkossakin laadukkaita sekä joustavia lomituspalveluita ja siksi toiminnan kehittäminen on tärkeää. Vuoden 2022 alussa testaamme uutta toimintamallia yhteistyössä yrittäjien ja lomittajien kanssa.

Toimintamalli on rakennettu perustuen kyselyn vastauksiin, joka yrittäjille tehtiin syksyllä 2021. Kyselyllä selvitettiin lomituspalveluiden nykytilaa ja kehittämiskohteita. Olemme satunnaisotannalla valinneet tilat ja lomittajat mukaan toimintamallin kehittämiseen. Toimintamallilla pyrimme kehittämään lomituspalveluiden asiakaslähtöisyyttä ja pyrimme vastaamaan paremmin tilojen nykyisiin sekä muuttuviin tarpeisiin.

Kehittämisen aikana keräämme jatkuvaa palautetta, jolloin voimme reagoida välittömästi tarpeisiin ja pystymme tekemään korjaavat toimenpiteet. Tämä vaatii yrittäjien, lomittajien ja lomahallinnon hyvää yhteistyötä ja tiivistä vuorovaikutusta. Täten saamme rakennettua erinomaisen mallin alueellisten lomituspalveluiden järjestämiseksi.

Lomahallinto ottaa yhteyttä toimintamallin kehittämiseen valittuihin yrittäjiin ja lomittajiin. Projektin etenemisestä tullaan tiedottamaan säännöllisesti. Kehitetty toimintamalli tullaan ottamaan käyttöön tiloilla vuoden 2022 loppuun mennessä.

Keltainen leikkuupuimuri puimassa viljaa pellolla

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute