Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjala 300 -juhlavuosi on hyvien tekojen vuosi

Pohjois-Karjala 300 -juhlavuosi on hyvien tekojen vuosi

Pohjois-Karjalan maakunnan alue sai suurin piirtein nykyisen muotonsa vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Vuonna 2021 vietetään siis maakunnan 300-vuotissynttäreitä.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto pyrkii tuomaan juhlavuoden esille koko vuoden ajan. Juhlavuoden lähtökohtina ovat pohjoiskarjalainen ihminen, yhteisöllisyys sekä moni-ilmeinen kulttuuri.

- Tavoitteenamme on yhdessä tekemisen ja aktiivisen osallistumisen lisääminen. Haluamme kiinnittää erityisesti huomiota yksinäisyyden vähentämiseen ja suvaitsevaisuuteen. Käynnistämme 300 hyvää tekoa haastekampanjan kaikille maakunnan asukkaille sekä palkitsemme tuttuun tapaan yksinäisyyttä vähentävän teon. Ja juhlavuonna on oivallinen mahdollisuus tutustua omiin juuriimme ja alueemme historiaan, kertoo maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen.

Juhlavuosi näkyy useissa maakuntaliiton tukemissa tapahtumissa, joista ensimmäinen on 19.–21.2. Ilomantsissa pidettävä lumenveiston SM-kilpailu Ilolumi. Jokainen Pohjois-Karjalan kunta nostetaan vuorollaan esille mm. some-videokampanjassa. Oman historiallisen vivahteensa tähän tuo vuodevaihteessa Pohjois-Karjalaan liittyvä Heinäveden kunta.

Pohjois-Karjalan maakuntapäivän merkitys kasvaa juhlavuonna.

- Maakuntapäivän tilaisuuksia järjestetään ensi vuonna koko elokuun ajan ympäri maakuntaa paikallisten yhdistysten toimesta. Maakuntaliitto tukee järjestelyjä edellisvuosien tapaan, kertoo kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi.

Järjestelyllä pyritään mm. siihen, että ihmisillä olisi mahdollisuus osallistua useampaan tapahtumaan eri puolilla maakuntaa. Tätä on toivottu aikaisempinakin vuosina. Maakuntapäivän pääpaino on edelleen elokuun viimeisellä viikolla, jonne sijoittuu myös päätapahtuma eli Maailmankarjalaisten juhla. Juhlaa suunnitellaan koronatilanteen antamissa raameissa.

Juhlavuotta on suunniteltu laajassa yhteistyössä. Maakuntapäivän valmisteluryhmän nimi on vaihdettu juhlavuoden valmisteluryhmäksi ja siinä ovat edustettuina Karelia-AMK, Riveria, UEF, Business Joensuu, KETI, PIKES, Finnvera, Pohjois-Karjalan kauppakamari, Pohjois-Karjalan yrittäjät, Taito Pohjois-Karjala, Pohjois-Karjalan Liikunta (Pokali), Joensuun Virta, Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Taike, JANE, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys, MSL ja Pohjois-Karjalan Martat.

Lisäksi mukana valmisteluissa ovat POKAT21 kulttuuri- ja identiteettiasiantuntijaryhmä sekä maakunnan viestijöiden verkosto.

Juhlavuoden logon on suunnitellut maakuntaliiton viestintäasiantuntija Laura Jussila.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton juhlavuoden logo

Osa Pohjois-Karjalan juhlavuoden logosta

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute