Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Opetusjärjestelyjen muutokset Liperin koulussa lukuvuodelle 2020–21

Opetusjärjestelyjen muutokset Liperin koulussa lukuvuodelle 2020–21

Tulevan lukuvuoden valmistelut perustuvat sekä tavanomaisiin muutoksiin koulun opettaja- ja oppilaskunnassa että kunnan hyvinvointilautakunnan päätökseen § 47 14.5.2020 ja sen mukaisiin talouden tasapainottamistoimenpiteisiin.

Kuluva kevätlukukausi on ollut monien käänteiden sävyttämä. Vaikka tärkeitä kevään koulupäivä on vielä jäljellä, teemme suunnitelmia myös tulevaa lukuvuotta 2020-21 varten.

Tulevan lukuvuoden valmistelut perustuvat sekä tavanomaisiin muutoksiin koulun opettaja- ja oppilaskunnassa että kunnan hyvinvointilautakunnan päätökseen § 47 14.5.2020 ja sen mukaisiin talouden tasapainottamistoimenpiteisiin.

Tällä hetkellä tiedossa olevat muutokset esitetään seuraavassa tiivistetysti:

Alakoulu

Alakoulussa tehdään uudet luokkajärjestelyt niin, että nykyisestä 1A ja 1B -luokista sekä tulevasta esiopetuksen ikäluokasta muodostetaan luokat 1, 2 ja yhdysluokka 1-2. Ratkaisu perustuu näiden ikäluokkien oppilasmäärien pedagogisesti perusteltuun jakamiseen (tuleva 1. vuosiluokka yhteensä 25 oppilasta, tuleva toinen vuosiluokka yhteensä 23 oppilasta).

Seuraavissa alakoulun opetusryhmissä tapahtuu joko uuden luokanopettajan aloittaminen, opetusryhmän koostumuksen muutos tai luokanopettajan vaihdos:

  • 1. luokka Anna-Leena Lötjönen
  • 1.-2. luokka uusi luokanopetuksen viranhaltija Mari Pesonen
  • 2. luokka Maija Kazera
  • 4. luokka Lauri Volmanen

Nykyisten 1A - ja 1B -luokan oppilaille tiedotetaan uudesta ryhmäjaosta ennen lukuvuoden päättymistä oppilaan oman luokanopettajan toimesta. Ryhmäjakoja on valmisteltu yhdessä varhaiskasvatuksen henkilöstön ja koulun väen kanssa.

Yläkoulu

Tulevat seitsemännen vuosiluokan ryhmäjaot ja niiden luokanvalvojat tiedotetaan syksyllä lukuvuoden työn alkaessa. Hyvinvointilautakunnan päättämä kahden perusopetusryhmän vähentäminen kohdistetaan kahteen pienimmistä seitsemännen ja kahdeksannen luokan opetusryhmään 7G -(11 oppilasta) ja 8D -luokkaan (16 oppilasta).

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseisten opetusryhmien oppilaat sijoitetaan tasaisesti muihin saman luokka-asteen opetusryhmiin.

7G- ja 8D- luokkien oppilaille ja huoltajille tiedotetaan uudet ryhmäjaot ennen lukuvuoden päättymistä kyseisten luokkien luokanvalvojien toimesta. Ryhmäjakoja on valmisteltu yhteistyössä koulun oppilashuoltohenkilöstön kanssa.

Etualalla karttapallo, takana koulutarvikkeita.

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute