Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Nimikkopenkkikampanjalla penkkejä liikkumisympäristöihin

Nimikkopenkkikampanjalla penkkejä liikkumisympäristöihin

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanjalla haastetaan yrityksiä, erilaisia yhteisöjä ja kuntalaisia sponsoroimaan Nimikkopenkkejä mukana olevien kuntien osoittamille reitistöille tai katuosuuksille.

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanjassa lisätään penkkejä kuntalaisten, erityisesti eläkeläisten, liikkumiseen apuvälineitä käyttävien ja lapsiperheiden käyttämille tieosuuksille, ulkoilureiteille tai päivittäisten palvelujen läheisyyteen.

Tempauksella halutaan vaikuttaa ihmisten tapaan liikkua arjessa, lisätä kävely- tai pyöräilyreiteille levähdyspaikkoja ja mahdollistaa ihmisten välisiä kohtaamisia.

– Ajatus on, että mahdollisimman moni lähtisi liikkumaan enemmän lihasvoimin ja vähentäisi autoilua päivittäisten asioiden hoitamisessa, kertoo Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen terveyden edistämisen asiantuntija Tiina Vlasoff.

Arkiliikkuminen on tärkeää kaiken ikäisille. Erityisesti ikääntyessä liikkeen merkitys korostuu, ja sen vaikutukset näkyvät toimintakyvyssä ja arjessa pärjäämisessä. Kaiken ikäisten ihmisten terveyden ja toimintakyvyn yhtenä avaimena on liikkua päivittäin monipuolisesti.

– Liikkumiseen tulee sisältyä lihasvoiman ja tasapainon sekä notkeuden harjoittelua. Kevyen liikuskelun lisäksi tulee olla myös sydämen sykettä, sitä reipasta liikuntaa, jossa pulssi nousee ja pukkaa hengästyttämään, toteaa Tiina Vlasoff.

Kansallisen FinSote-tutkimuksen (2020) mukaan yli 65-vuotiaista noin 18 % on suuria vaikeuksia 500 metrin kävelemisessä. Vastaavasti 75 vuotta täyttäneistä yli kolmanneksella on kävelemisen vaikeuksia.

– Pohjois-Karjalan väestöstä yli neljännes on eläkeikäisiä, joten päivittäisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi keskeistä on arkiliikunta, jonka yhtenä muotona voi olla reippailu sinne kauppaan tai apteekkiin, kertoo toiminnanjohtaja Kari Hyvärinen.

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanja alkaa 4.10.2021 valtakunnallisella Vanhusviikolla, ja penkkejä voi tilata 12.12.2021 saakka. Kampanjassa sponsoroidut penkit ovat sijoitettuna ja käytettävissä Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2022.

Kampanjan järjestää Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen koordinoima maakunnallinen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta yhteistyössä Joensuun, Kiteen, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Rääkkylän kanssa.

Anna sydämestäsi -Nimikkopenkkikampanjasta lisää www.pkkansanterveys.fi

Puistonpenkki rantapuistossa kesäisenä päivänä

Lisätietoja kampanjasta:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute