Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kunta ei lomauta pandemian vuoksi

Liperin kunta ei lomauta pandemian vuoksi

Liperin kunnan yhteistoimintamenettelyn neuvotteluiden aikana olemme saaneet räätälöityä työntekijöille muita tehtäviä. Nuorten kesätyöllistäminen jatkuu suunnitellusti.

Liperin kunnassa on käyty koko kuntaa koskeva yhteistoimintamenettely 7.–27. huhtikuuta 2020. Menettely käynnistettiin koronapandemian aiheuttamien työn muutosten ja työn vähenemisen kartoittamiseksi.

Jo alkuvaiheessa todettiin, että ensisijaista on yhdessä selvittää tilanne ja sopia toimenpiteistä sekä vaihtoehdoista.

Neuvottelujen alkuvaiheessa arvioimme työn vähenemisen koskevan noin 120 henkilöä. Liperin kunta ei lomauta pandemian takia yhtään henkilöä.

Olemme käsitelleet hyvässä yhteistyössä neuvottelijoiden kanssa kunkin yksikön työhön tulleet muutokset ja suunnitelleet yhdessä korvaavia töitä. Menettelyssä on käsitelty myös varautumisen ja turvallisuuden kysymyksiä pandemia-aikana.

Räätälöityjä työtehtäviä

Koska pandemian kestosta ei ole tietoa, sen vaikutuksia pitkällä välillä on vaikea arvioida. Haluamme kuitenkin turvata kuntalaisten mahdollisuuden käydä töissä ja tämän vuoksi pyrimme turvaamaan kunnan toiminnot.

Esimerkiksi kunnan varhaiskasvatuksessa palveluiden käyttö on vähentynyt huomattavasti, mutta pidämme kaikki vakituiset varhaiskasvatuksen työntekijät töissä, jotta meidän on mahdollista vastata nopeasti kuntalaisten lastenhoidon tarpeeseen.

Neuvotteluiden aikana olemme saaneet räätälöityä työntekijöille muita tehtäviä. Lisäksi olemme löytäneet muun muassa uusia sähköisiä toimintamalleja palveluiden tuottamiseen ja lisänneet runsaasti kuntalaisille erilaisia tukitoimia.

Menettelyn yhteydessä kävimme myös koulunkäynninohjaajien kesäaikaa koskevan neuvottelun. Heidän osaltaan vuosittainen kesäajan työn loppuminen on tapahtumassa myös tänä vuonna.

Kesätyöllistäminen jatkuu suunnitellusti

Yhteistoimintaneuvotteluissa olemme sopineet, että nuorten kesätyöllistämistä jatketaan suunnitellusti.

Nuorten kesätyöt sijoittuvat avustaviin tehtäviin ja kunnassa halutaan tukea nuorten tutustumista työelämään.

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute