Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kuoringan vesiensuojeluyhdistyksen puheenjohtajaksi Jari Rouvinen

Kuoringan vesiensuojeluyhdistyksen puheenjohtajaksi Jari Rouvinen

Liperissä sijaitseva Kuorinka kuuluu Euroopan laajuiseen Natura 2000 -suojeluverkostoon ja edustaa luontotyypiltään niukkaravinteisia järviä, joissa on runsaasti pohjaversokasvillisuutta.

Kuoringan vesiensuojeluyhdistyksen perustamiskokous pidettiin Liperin Penttilä-salissa 30.9.2020 klo 18.30.

Perustamiskokoukseen osallistui noin 20 henkilöä, ja joukossa oli niin paikallisia asukkaita kuin kesämökkiläisiä. Yhteistyössä oli mukana myös Kuoringan osakaskunta, Liperin kunta, Liperin mökkiläistoimikunta, Salokylän kyläyhdistys, Pohjois-Karjalan ELY-keskus sekä KAIPO-verkko.

Perustamisen yhteydessä muodostettiin hallitus, jonka puheenjohtajaksi valittiin Jari Rouvinen.

Kuorinka on erityislaatuinen järvi sen kirkkauden, karuuden ja sijaintinsa vuoksi. Järvi kuuluu Euroopan laajuiseen Natura 2000 -suojeluverkostoon ja edustaa luontotyypiltään niukkaravinteisia järviä, joissa on runsaasti pohjaversokasvillisuutta. Järven veden viipymäaika on hyvin pitkä, mikä tekee sen kuormitukselle herkäksi ekosysteemiksi.

Kuoringan vesiensuojeluyhdistys perustettiin, jotta jatkossakin erityislaatuisen Kuoringan tila säilyisi hyvänä. Luontoarvojen lisäksi Kuoringalla on tärkeä merkitys alueen virkistyskäytölle ja kalastukselle. Vesiensuojeluyhdistyksellä on mahdollisuus hakea rahoitusta erilaisiin järven tilaa säilyttäviin ja virkistyskäyttöä lisääviin toimiin.

Kuorinka-järven rantahiekkaa ja kiviä kesällä kuvattuna

Puheenjohtajan nuija pöydällä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute