Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kunnan verkostoselvitys etenee suunnitellusti

Kunnan verkostoselvitys etenee suunnitellusti

Kouluverkko-, varhaiskasvatus- sekä ulko- ja liikuntapaikkaselvityksissä kuullaan toukokuussa kuntalaisia ja henkilökuntaa.

Liperin kunnassa käynnistetty kouluverkko-, varhaiskasvatus sekä ulko- ja liikuntapaikkaselvitys etenee suunnitellusti. Tavoitteena on tuoda verkostoselvitykset kunnanvaltuuston käsiteltäväksi 24.6.2024.

Koulu- ja varhaiskasvatusselvitysten tueksi tilatut kuntoarviot on saatu tehdyksi ja selvitykset ovat saapuneet. Aineiston ja erilaisten selvitysten analysointi jatkuu koko toukokuun ajan.

Kokonaisuudesta laaditaan myös lapsivaikutusten arviointi. Lapsivaikutusten arvioinnissa tarkastellaan erilaisten vaihtoehtojen ja mahdollisten muutosten vaikutusta lapsiin ja nuoriin.

Lapsivaikutusten arviointiin liittyvät lasten kuulemiset tehdään Salokylän ja Mattisenlahden kouluilla 29.4. ja 13.5.2024. Kuulemiset toteutetaan oppituntien aikana kaikille ikäluokille.

Kuulemisessa toimitaan ryhmissä ja pohditaan yhdessä keskustellen:

  • hyvää oppimisympäristöä ja ilmapiiriä, oman koulun vahvuuksia ja haasteita
  • koulumatkojen pituutta ja turvallisuutta
  • millaista olisi olla uutena oppilaana koulussa; mitkä asiat muuttuisivat, mikä olisi kenties pelottavaa, mistä olisi innoissaan ja mitä siinä tilanteessa toivoisi.

Kunnanhallitus, hyvinvointilautakunta ja elinympäristölautakunta saavat tilannekatsauksen selvitystyön etenemisestä iltakoulussa 14.5.2024.

Henkilöstölle selvityksen kokonaisuutta ja mahdollisia vaihtoehtoisia palveluiden järjestämisen malleja avataan keskustelutilaisuudessa tiistaina 28.5. ja kuntalaisille keskiviikkona 29.5.2024. Tilaisuuksien kellonajat vahvistetaan myöhemmin.

Jos verkostoselvityksen myötä tulee esille koulu- tai päiväkotiverkoston muutostarpeita, valmistellaan niistä erilliset prosessit valtuustokäsittelyn jälkeen.

Keltareunainen frisbeegolfkori lähikuvassa

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute