Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kumppanuussopimus täydennyskoulutuksesta Riverian kanssa

Kumppanuussopimus varhaiskasvatuksen täydennyskoulutuksesta Riverian kanssa

Täydennyskoulutuksen tavoitteena on muun muassa yhdenmukaistaa kasvatuskäytäntöjä. Uusi varhaiskasvatuslaki ja -suunnitelma ovat käännekohtia toiminnan laatuvaatimuksissa. Ensimmäisinä täydennyskoulutukseen osallistuvat Liperin päiväkotien lähihoitajat.

Valtakunnallisessa varhaiskasvatuksessa on tapahtunut paljon muutoksia viimeisten vuosien aikana. Uusi varhaiskasvatuslaki ja -suunnitelma ovat historiallinen käännekohta toiminnan laatuvaatimuksissa. Uusien asioiden käytäntöön vieminen on tuonut koko varhaiskasvatuksen henkilökunnalle uudenlaisen haasteen: on hankittava ja päivitettävä tietoa ja osaamista.

- Liperin kunnassa arvostamme ammattitaitoa ja haluamme tukea henkilöstömme kouluttautumista. Liperin kunnalla on kumppanuussopimus Riverian kanssa. Kumppanuussopimuksen myötä olemme lähteneet Liperin varhaiskasvatuksen ja Riverian kanssa toteuttamaan ainutlaatuista, yhdessä suunniteltua täydennyskoulutusta, kertoo hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Helisten.

Ensimmäisenä täydennyskoulutukseen osallistuvat päiväkotien lähihoitajat, yhteensä 39 henkilöä. Uuden varhaiskasvatuslain myötä työnimike muuttuu elokuun alusta varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi. Koulutuksen kautta lähdetään yhdessä suunnittelemaan ja täydentämään tehtävänkuvaa ja yhdenmukaistamaan erilaisten peruskoulutusten tuomaa osaamista.

Täydennyskoulutus kestää 1,5 vuotta ja henkilöstö on osallistunut sen sisältöjen suunnitteluun. Kunta yhdessä Riverian kanssa hioo tavoitteita työelämälähtöiseksi koulutuspaketiksi. Tavoitteena on yhdenmukaistaa kasvatuskäytäntöjä, lisätä tietotaitoa tukea tarvitsevien lasten ohjaamisesta, lasten osallisuudesta, leikkipedagogiikasta ja monesta muusta keskeisestä varhaiskasvatuksen laatuun vaikuttavasta asiasta. Tärkeimpänä asiana kuitenkin lasten hyvinvoinnin lisääminen.

Kolme nauravaa lasta lähikuvassa.

Lisätietoja antavat:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute