Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Koulukuljetuksissa uusia tuulia seuraavalle lukuvuodelle

Koulukuljetuksissa uusia tuulia seuraavalle lukuvuodelle

Liperin kunnan kuljetussääntö on päivitetty ja uusi kuljetussääntö tulee voimaan 1.8.2020. Liperin kuljetussääntö sisältää periaatteet, joiden mukaan Liperin kunnassa järjestetään esi- ja perusopetuksen kuljetuksia ja myönnetään maksullinen tai maksuton kuljetus.

Liperin kunnan hyvinvointipalveluiden hallintosihteerinä aloitti keväällä Maija Niemeläinen, jonka vastuulla on muun muassa koulukuljetusten järjestäminen yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Työ koulukuljetuksien parissa aloitettiin päivittämällä kuljetussääntö. Liperin kuljetussääntö sisältää periaatteet, joiden mukaan Liperin kunnassa järjestetään esi- ja perusopetuksen kuljetuksia ja myönnetään maksullinen tai maksuton kuljetus. Kuljetussäännön tarkoituksena on toimia kuljetuksesta päättävien viranhaltijoiden päätöksenteon pohjana. Se toimii myös tietolähteenä koulukuljetuksista vastaaville liikennöitsijöille sekä huoltajille.

Päivitetty kuljetussääntö tulee voimaan 1.8.2020 ja se on luettavissa täältä

Kuljetussäännöstä päivitettiin muun muassa

- maksullisen kuljetuksen hakeminen
- maksuttoman koulukuljetuksen hakeminen koulumatkan vaikeuden tai rasittavuuden perusteella
- päätöksiä valmistelevien työntekijöiden ja päätöksentekijöiden nimikkeitä
- tekstin ulkoasua ja luettavuutta

Maksulliseen koulukuljetukseen on tehty hakulomake, jonka löydät täältä. Lomakkeesta löytyy ohjeet, kuinka lomake tulee toimittaa käsiteltäväksi kuntaan. Lomake kannattaa toimittaa heti kun kuljetuksen tarve ja ajankohta on tiedossa. Kesällä saapuneiden maksullisen koulukuljetusten hakemusten käsittely alkaa loppukesästä heti sen jälkeen, kun reitit ja ajoneuvojen täyttöasteet ovat tiedossa.

Myös sähköisen järjestelmän käyttöönottoa selvitellään koulukyyditysten järjestämisen tueksi. Järjestelmän olisi tarkoitus helpottaa erityisesti viestintää kuljetettavan lapsen, huoltajien, kuljettajien kuin koulunkin välillä. Tiedotamme asiasta lisää loppukesästä.

Naurava nainen ajaa lasten polkuautoa hiekkatiellä peltomaisemassa auringon paistaessa

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute