Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Jätehuollon palvelutaso hyväksytty vuosille 2022-2024

Jätehuollon palvelutaso hyväksytty vuosille 2022-2024

Joensuun alueellisen jätelautakunnan ja jätehuoltoyhtiö Puhas Oy:n toiminta-alueen jätehuollon palvelutaso on hyväksytty vuosille 2022-2024.

Jätehuoltopalveluiden vähimmäistason määrittävä jätehuollon palvelutaso on hyväksytty vuosille 2022-2024. Se koskee Joensuun alueellisen jätelautakunnan ja jätehuoltoyhtiö Puhas Oy:n toiminta-aluetta eli Joensuun, Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntia. Palvelutason hyväksyi Joensuun alueellinen jätelautakunta kokouksessaan 16.06.2022 § 36.

Jätehuollon palvelutaso on laadittu edellisen kerran vuosille 2018-2021 ja palvelutason päivitystyötä on tehty kevään 2022 aikana. Pääosin kuntalaisten jätepalveluiden järjestämisestä vastaa kunnallinen jätehuoltoyhtiö Puhas Oy, jonka tuottamat jätehuoltopalvelut kuntien asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille kuvataan palvelutasossa. Palvelutaso määritetään myös viranomaispalveluille ja lisäksi palvelutasossa on informatiivisesti kerrottu osittain yleisimmistä tuottajavastuun perusteella järjestetyistä kuluttajien jätepalveluista.

Jätehuoltopalveluiden tulee olla riittävän monipuolisia ja täyttää muutoinkin kunnille jätelainsäädännössä asetetut velvoitteet. Kunnan jätemaksujen on puolestaan vastattava kunnan tarjoamaa palvelutasoa. Palvelutaso sisältää muun muassa kiinteistökohtaisen poltettavan jätteen ja biojätteen keräyksen, poltettavan jätteen aluekeräyksen, ekopisteverkoston, jäteasemapalveluiden sekä palveluneuvonnan ja viestinnän vähimmäistason kuvauksen.

Tutustu päivitettyyn palvelutasoon tästä: Jätehuollon palvelutaso 2022-2024 (pdf)

Puhas Oy:n jäteastioita

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute