Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointilautakunnan 13.6. kokouksen esityslista on nähtävillä

Hyvinvointilautakunnan 13.6. kokouksen esityslista on nähtävillä

Kesäkuun kokouksen esityslistalla on asiaa muun muassa seuraavan lukuvuoden oppiaineista, Liprakan uimahallin uimavalvojan tehtävistä sekä Liperin vammaisneuvoston aloite vammaisliikuntakortista.

Liperin vammaisneuvosto on esittänyt aloitteessaan, että Liperissä otettaisiin käyttöön vammaisliikuntakortti, joka oikeuttaisi ilmaiseen uintiin syksyllä avautuvassa uimahalli Liprakassa. Vapaa-aikasihteeri esittää, että erillisen vammaisliikuntakortin sijaan henkilölle voidaan ladata ilmaisia uintikertoja Liprakan uimahalliin. Edun saamiseksi hakijan tulee täyttää tietty kriteeri vamman suhteen.

Liprakan uimahallin avautuminen tarkoittaa myös kahden uimavalvojan/uimaopettajan tehtävän perustamista ja täyttölupaa. Uimavalvojien pääasiallisena tehtävänä on vastata asiakkaiden turvallisuudesta. Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja esittää, että hyvinvointilautakunta perustaa kahden uimaopettajan/uimavalvojan tehtävät ja myöntää niille täyttöluvan 1.9.2019 alkaen.

Esityslistalla on myös ehdotus 8.-luokkalaisten tunne- ja turvataitojen opetussuunnitelmasta. Uuden oppiaineen tavoitteena on vahvistaa ja lisätä oppilaan taitoja jokapäiväiseen elämään liittyvissä taidoissa. Näihin kuuluvat muun muassa itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, tieto- ja viestintätekninen osaaminen, sekä vuorovaikutustaidot.

Koko esityslista liitteineen on nähtävillä Dynasty-tietopalvelussa. Kokouksen jälkeen tarkastettu pöytäkirja tulee myös nähtäville Dynastyyn.

 

Kuva Liprakan uimahallin altaasta tyhjänä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute