Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointialueen strategiatyössä asukaskyselyvaihe

Hyvinvointialueen strategiatyössä asukaskyselyvaihe

Asukkaille suunnattu kysely on avoinna 15.8. asti. Asukaskyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita on jaossa järjestöjen ylläpitämissä kansalaisten kohtaamispaikoissa maakunnassa tai sen voi tulostaa verkkosivuilta www.siunsote.fi/hyvinvointialue.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen strategiatyö on edennyt lausuntokierrokselle ja asukaskyselyvaiheeseen. Strategialuonnos on lähetetty kommentoitavaksi eri sidosryhmille, ja asukkaille on laadittu oma kysely, jossa voi ottaa kantaa strategian sisältöön.

Asukkaille suunnattu kysely on avoinna 15.8. asti ja siihen voi käydä vastaamassa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Kyselyyn on helppo vastata, lisäksi asukkailla sekä asiakkailla on mahdollisuus myöhemmin vaikuttaa konkreettisen toiminnan suunnitteluun. Hyvinvointialueen kuntakierrokset käynnistyvät syksyllä, ja marraskuussa on tarkoitus jalkautua kaikkiin kuntiin kysymään näkemyksiä palvelusuunnitelmasta, kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin kertoo.

Tämän kyselyn tarkoitus on osallistaa hyvinvointialueen asukkaat ja asiakkaat tulevaisuuden suunnittelutyöhön. On tärkeää saada heidän äänensä kuuluviin. Toivottavasti vastauksia saadaan laajasti koko Pohjois-Karjalasta, Mannelin jatkaa.

Strategian valmisteluun ovat aiemmin osallistuneet aluevaltuutetut, lautakunnat ja vaikuttamistoimielimet sekä Siun soten henkilöstö. Etenkin henkilöstön osallisuutta on korostettu. Aluevaltuusto käsitteli laajan henkilöstökyselyn tulokset kokouksessaan 15.6. ja teki tarvittavat muutokset strategialuonnokseen. Lisäksi henkilöstölle on juhannusviikolla avattu tarkentava osallisuuskysely strategisista tavoitteista.

Asukaskyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita on jaossa järjestöjen ylläpitämissä kansalaisten kohtaamispaikoissa maakunnassa tai sen voi tulostaa verkkosivuilta www.siunsote.fi/hyvinvointialue.

Vastanneiden kesken arvotaan kulttuuriseen hyvinvointiin liittyviä palkintoja. Kyselyn vastaukset kerätään nimettömänä, eikä arvontaan jätettyjä henkilötietoja yhdistetä kyselyn vastauksiin.

Kyselyn tuloksista tiedotetaan elokuussa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Tavoitteena on, että aluevaltuusto hyväksyy hyvinvointialuestrategian syksyllä 2022.

Lisätiedot: Kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin, puh. 013 330 4762, maarita.mannelin(at)siunsote.fi

Hoitaja mittaamassa potilaan verenpainetta ja sykettä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute