Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Aluehallintoviraston päätös Liperin kunnan varhaiskasvatuksesta 10.9.2019

Aluehallintoviraston päätös Liperin kunnan varhaiskasvatuksesta 10.9.2019

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki päätöksen Liperin varhaiskasvatuksen toiminnasta 10. syyskuuta 2019. Toimintaa tarkasteltiin kaikissa päiväkodeissa maaliskuusta toukokuuhun 2018. Katso tarkkailuajankohdan päiväkotikohtaiset toimintatilastot uutisen lopusta.

Liperin kunnan varhaiskasvatuksesta on tehty vanhempien ja kuntalaisten toimesta ilmoitus Itä-Suomen aluehallintovirastoon kesällä 2018. Ilmoitus koski henkilöstömitoituksen riittävyyttä, lasten turvallisuutta sekä toiminnan organisointia. Varhaiskasvatus on antanut aluehallintovirastolle sen pyytämät selvitykset lasten ja henkilökunnan määristä tunneittain.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto on antanut asiasta 10.9.2019 päätöksen. Päätöksessä todetaan, että kunnan varhaiskasvatuksen järjestämisessä tulee jatkossakin kiinnittää huomiota henkilöstömitoituksen toteutumiseen.

Päiväkotien ja vuoropäiväkodin henkilöstömitoitukseen kiinnitetään huomiota etenkin ryhmissä, joissa on alle ja yli 3-vuotiaita lapsia. Huomiota tulee kiinnittää erityisesti, kun ryhmissä on erilainen henkilöstömitoitus alle ja yli 3-vuotiaille lapsille. Jo selvityksen aikaan muutoksia on tehty ja samalla tarkennettu ryhmiin sijoitettavien lapsien ikäjakautumaa ja hoitoaikoja. Näillä ennakoivilla toimenpiteillä henkilöstömitoitus on helpommin hallittavissa.

Varhaiskasvatukseen on lisätty resurssihenkilöstöä sijaistamaan vakituista henkilöstöä esimerkiksi sairauspoissaolojen ajaksi. Järjestelyllä turvataan sijaisten saanti, eikä kunnan varhaiskasvatus ole riippuvainen ulkopuolisista sijaisista.

Aluehallintovirasto esittää myös, että varhaiskasvatuksen järjestäjä kiinnittää huomiota lapsiryhmien omiin toimitiloihin. Jokaisella lapsiryhmällä on lähtökohtaisesti omat toimitilat, kun on päätetty toimia yhdelle, kahdelle tai kolmelle kasvattajalle mitoitetussa lapsiryhmässä.

Aluehallintovirasto on ottanut kantaa lasten varhaiskasvatuspäätöksen sisältöön ja esittänyt korjattavaksi sanamuodon vastaamaan lainsäädäntöä. Päätöksissä on lukenut ”lapsen oikeus varhaiskasvatukseen enintään 20 tuntia viikossa”, kun se tulee olla muodossa ”lapsen oikeus varhaiskasvatukseen 20 tuntia viikossa”. Päätöstekstit on korjattu ohjeen mukaisiksi.

Allaolevasta linkistä on nähtävissä tarkkailuajanjakson päiväkotikohtaiset toimintatilastot, joiden perusteella on laskettu Liperin päiväkotien lapsi- ja henkilöstömäärät vuoden 2018 maalis-, huhti- ja toukokuun jokaiselle päivälle. Tilastoissa on merkitty punaisilla kehyksillä päivät, joiden aikana ylitystä on tapahtunut tai voinut leimausten mukaan tapahtua. Keltaisella merkitty miinusmerkkinen luku kertoo, minkä verran henkilöstövajausta on ollut minäkin päivänä. Jos luku on positiivinen, päiväkodeissa on ollut väljyyttä.

Hyvinvointilautakunta käsittelee aluehallintoviraston päätöksen lokakuun kokouksessaan ja antaa selvityksen aluehallintovirastolle tehdyistä toimenpiteistä.

Mikäli kysyttävää herää, voit olla yhteydessä suoraan oman lapsesi päiväkodin esimieheen, joka voi tarvittaessa näyttää lasten läsnäoloajat, henkilöstömäärät, sekä kertoa tilanteista, joissa poikkeamia on voinut syntyä.

Uutista täydennetty 12. syyskuuta 2019.

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute